• Huvudsponsorer

LHC laddar för sista SHL-matchen innan jul

13 december 2013 16:35

Linköpings Hockey Club spelar i morgon sin sista match innan landslags- och juluppehåll väntar. För motståndet står tabelltrean Växjö Lakers, som så sent för två veckor sedan vann mot LHC i Cloetta Center.


– Det vi måste göra bättre är att prestera i 60 minuter vilket vi har lyckats göra på hemmaplan. Vi har ett dåligt bortafacit som inte blev bättre av gårdagen då Brynäs tog musten ur oss. Idag kraftsamlar vi med rehab och individuell träning för att känna att det ska vara full fokus på morgondagen. Jag hoppas att vi får se energin från andra- och tredjeperioden mot Leksand över tre perioder i morgon, det kommer krävas, säger Magnus Hävelid.

Morgondagens match är viktig för Linköpings del. Dels står tre väldigt viktiga poäng på spel, dels kan matchen ge ett bra självförtroende in i uppehållet.

– Det är klart att det känns mycket bättre att gå in i ett uppehåll med en seger i sista matchen. Det skulle vara en riktigt fin julklapp till hela laget.

Vad har ni pratat om inför matchen?
– Vårt fokus ligger på vad vi ska göra. Vi har i offensiven pratat om att spela i hög grundfart för att kunna flytta pucken på ett snabbt sätt, för vi vill vara ett puckskickligt lag men vill också visa på kraft i djupledsspelet och sätta tryck mot målet. Har vi en bra fart i anfallsspelet få vi mer fart i vår backchecking och det har vi stundtals inte haft. Det är helheten som måste stämma.