• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC är klara för semifinal!

23 mars 2015 21:20

Linköping Hockey Club är för tredje året i rad klara för semifinal. På måndagskvällen besegrades HV71 med 4-2 efter en mäktig vändning i den tredje perioden. För andra matchen i rad blec Nichlas Hardt matchvinnare för Linköping.


Inför matchen pratades det mycket om att hemmalaget skulle komma ut starkt och försöka sätta sin prägel på matchen. Det blev emellertid inte så, snarare tvärtom. Linköping kom ut med bra energi och stor spelglädje och var det spelförande laget under inledningen av perioden.

HV71 började så småningom ta tag i taktpinnen i matchen vilket innebar att Linköping fick ägna mycket tid att försvara sig på ett bra sätt och sedan vända spelet snabbt.

Det saknades riktigt heta målchanser under den första hälften av perioden, något som kom att ändras under de avslutande tio minuterna.

Det började med att HV71 fick powerplay i den elfte minuten. LHC klarade av sitt numerära underläge, men sex sekunder efter att gästerna blev fulltaliga tog HV ledningen genom Erik Christensen.

HV hade en bra period efter sitt ledningsmål och skapade ett gäng chanser, men David Rautio satte stopp för ytterligare påhälsning i nätet. LHC tog sedan över matchbilden igen och satte ordentligt tryck i anfallszon.

Efter arton minuter kom så kvitteringen genom Nichlas Hardt som tryckte in pucken i mål efter ett bra förarbete av Mattias Sjögren.

Perioden slutade med en riktigt bra chans för HV när Mattias Tedenby blev frispelad, men HV-forwarden missade målet.

Linköping öppnade riktigt bra i den andra perioden och satte HV under ordentligt press från första minuter. Det skapades en hel del riktigt bra målchanser, men Wesslau höll tätt mellan stolparna.

Linköpings press var så pass intensiv och hård att hemmalagets tränare Andreas Johansson kände sig manad att ta en timeout för att få ordning på sina styrkor.

Strax efter hemmalagets timeout drog de på sig en utvisning och LHC fick chansen att spela powerplay.

LHC lyckades emellertid inte att få utdelning i sitt powerplay, trots att det skapades en del bra målchanser. En minut efter att HV blev fulltaliga blev Anton Karlsson utvisad för en puck-out.

I powerplay, med sjutton sekunder kvar av överläget, tog HV71 ledningen genom Erik Christensen.

Andra hälften av perioden tillhörde hemmalaget som tryckte på och fick längre anfall än Linköping. De hetaste chanserna tillhörde fortfarande LHC, men Wesslau lyckades stå pall för avsluten från bortalaget.

Precis som i den första perioden fick hemmalagets Mattias Tedenby ett friläge i den sista minuten men återigen räddade David Rautio.

Linköping öppnade riktigt starkt i den tredje perioden och skapade stor oreda i HV:s försvarszon. Det syntes tydligt att LHC hade bestämt sig för att vinna den här matchen redan från det första bytet.

Linköping gick framåt, satte HV:s backar under press och lyckades vinna många puckar i anfallszon. Det gav utdelning efter sex minuter när Daniel Rahimi krigade in sitt första slutspelsmål i karriären.

HV hade sedan en positiv period där de skapade chanser och försökte återta kommandot i matchen, men LHC såg väldigt lugna och trygga ut i försvarszon.

HV71 hade tagit över kommandot under periodens andra hälft, men det var Linköping som gjorde nästa mål i matchen. Efter sexton minuter sköt Nichlas Hardt ett skott som Gustaf Wesslau tappade in bakom sig. LHC var därmed i ledning!

Hemmalaget försökte direkt trycka på framåt för att åstadkomma en kvittering, men de kom aldrig riktigt nära. Istället lyckades LHC utöka ledningen till 4-2 genom Broc Little som skickade in pucken i öppet mål.

Linköping är därmed kvalificerade för semifinalspel för tredje året i rad!