• Huvudsponsorer

Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Sön 05 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Matchrapport: HV71-Linköping 0-1 efter förlängning

10 december 2011 22:32

LHC förstörde den stora festen. Carl Söderberg styrde in 0-1 med 1:41 kvar att spela av förlängningen och såg till att två poäng hängde med hem till Östergötland.


Efter månader av förberedelser så var det då äntligen dags för utematchen. Med lite regn som uppladdning startade tillslut matchen, men någon vidare hockey bjöds det i ärlighetens namn inte på. Pucken studsade oturligt och många passningar gick fel.

Det öppnade upp för flera farliga lägen där både Jaroslav Hlinka, Pontus Petterström och Jukka Voutilainen missade frilägen i den första perioden. LHC fortsatte där man avslutade i torsdags och stod för en bra inledning där man pressade högt och stressade HV-försvaret. Man fick två chanser i powerplay och borde ha kunnat peta in en puck där.

Linköping fortsatte att trumma på även i den andra perioden och ett mål hängde verkligen i luften. Man skapade flera bra lägen i ett powerplay, men pucken ville inte gå in. HV71 avslutade dock bäst och var även de nära på att få in en puck sedan Magnus Johansson visats ut för slashing.

I den tredje perioden pressade HV71 på rejält och LHC lade sig på försvarssida, något man lyckades med effektivt. Hemmalagets chanser dök upp vid slumppuckar och man var nära att peta in en puck efter en rörig situation.

LHC lyckades också reda ut flera numerära underlägen, bland annat ett minutlångt tre mot fem-läge där man spelade oerhört uppoffrande. Matchen gick till förlängning och där kunde Carl Söderberg avgöra i kylan. Forwarden styrde påpassligt in ett backskott från Magnus Johansson och såg till att man fick med sig två poäng hem.