• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC föll i underhållande match

18 november 2014 21:20

Publiken i Saab Arena fick på tisdagen bevittna en väldigt underhållande hockeymatch mellan två bra lag. Gästande Frölunda drog tillsist det längsta strået och vann matchen med 3-2. Därmed är LHC:s svit på hemmaplan bruten.


Redan i första minuten orsakade LHC problem för gästande Frölunda och vaskade fram ett par bra chanser i anfallszon, bland annat när Broc Little blev fri framför Linus Fernströms målvakt men inte lyckades få till ett bra avslut.

Frölunda tog ledningen i matchen efter en minut och tolv sekunder. Oliver Bohm skickade iväg ett skott från blålinjen som passerade mållinjen via LHC-målvakten David Rautio.

Det var en fartfylld inledning på matchen med bra chanser åt båda håll. LHC skapade något mer efter Frölundas ledningsmål och efter sex och en halv minut kvitterade LHC genom Broc Little som visade in pucken efter en sargretur.

Frölunda slog tillbaka direkt och återtog ledningen genom Elias Fälth. LHC agerade och valde att byta ut målvakten David Rautio som ersattes av Marcus Högberg.

Andra halvan av den första perioden innehöll inte speciellt mycket chanser åt något av lagen. Däremot var det mycket känslor och tuffa närkamper som publiken uppskattade. LHC:s senaste tillskott Dominik Granak visade upp sina tacklingskunskaper när han delade ut två stycken under samma byte.

Inget mer mål föll i den första perioden och ställningen var således 2-1 till Frölunda efter den första perioden.

Underhållningsvärdet var fortfarande högt i den andra perioden. LHC inledde densamma med ett boxplay och visade upp ett bra spel i det numerära underläget.

Strax efter att LHC blev fulltaligt kom kvitteringen för hemmalaget. Nichlas Hardt spelade fram Dominik Granak som avlossade ett handledsskott som Fernström inte lyckades rädda.

Strax därefter drog LHC på sig ännu en utvisning och LHC fick återigen visa upp varför man är seriens näst bästa lag i boxplay. Såväl Jonas Junland som Jacob Micflikier täckte skott i boxplay. Det i kombination med vassa räddningar från Marcus Högberg såg till att LHC klarade av ännu ett boxplay.

Linköping hade sedan en väldigt bra period med ett flertal bra och längre anfall som pressade ner gästerna från västkusten.

Det var fortsatt hög fart från båda lagen och chanser för båda lagen. Det svängde fram och tillbaka och den publik som besökte Saab Arena var säkerligen mycket nöjda med spelet.

Frölunda var det lag som skapade vassast chanser i slutskedet av perioden men Marcus Högberg tackade för ledarstabens förtroende genom att stå för ett antal riktigt bra chanser.

LHC vann den andra perioden med 1-0 och ställningen var därför 2-2 efter två spelade perioder.

I inledningen av den tredje perioden fick LHC chansen i såväl fem mot fyra som fem mot tre. Hemmalaget bombade på mot Linus Fernström, men Frölundas målvakt och utespelare stod för stenhårt jobb och satte därmed stopp för LHC:s försök till ledningsmål.

Det var fortsatt väldigt jämnt mellan båda lagen och de fortsatte byta chanser med varandra i ett högt tempo, men bra målvaktsspel från båda läger gjorde att publiken fick vänta länge på nästa mål i matchen.

Det målet kom emellertid efter fjorton minuter när Frölunda tog ledningen i matchen. I spel fyra mot fyra spelade Mathis Olimb fram till Mats Rosseli Olsen som sprätte upp pucken i nättaket bakom Högberg.

LHC satsade allt framåt för att åstadkomma en kvittering och lyckades få till ett ordentligt tryck i anfallszon. Men den sista kraftansträngningen från hemmalaget gav inget resultat och Frölunda vann matchen med 3-2.