• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Sön 05 Mar (1 match)

Andersson och Grillfors förstärker

22 april 2012 18:30

Andreas Andersson och Daniel Grillfors är namnen på LHC:s senaste nyförvärv. Samtidigt är ett nytt tvåårskontrakt med Christian Engstrand klart, vilket innebär att LHC kommer att satsa på en målvaktslösning med Christian och Andreas. Bakom dem finns två målvakter i Axel Brage och Marcus Högberg.


Grillfors ny back i LHC

29-årige Daniel Grillfors kommer ursprungligen från Enköping och fick sitt stora genombrott i allsvenska Västerås. De senaste sex åren har han representerat HV71, men nu är det Linköping som gäller de nästkommande tre säsongerna. Därmed är den sista backplatsen fylld.

- En stabil tvåvägsback med styrkor i såväl det offensiva som defensiva spelet. Han blir en viktig pusselbit i vårt framtida lagbygge, säger sportchefen Johan Hemlin.

- Linköping är en bra förening. Jag har alltid gillat att komma dit och spela matcher, säger Grillfors i en kommentar.

Målvaktssidan klar

Andreas Andersson, även han senast i HV71, är klar för spel i LHC. Ett tvåårskontrakt är påskrivet och klart med den 33-årige målvakten som är född och uppvuxen i Falun.

- Det känns väldigt roligt och spännande att gå vidare i karriären. Jag hoppas kunna hjälpa Linköping till stora framgångar, säger Andersson.

Andersson gick in i fjolårssäsongen som uttalad andramålvakt, men fick chansen i hela 23 grundseriematcher och motade 93,31% av skotten. Han har dessutom varit HV:s slutspelsval två år i rad.

- En stabil målvakt som kommer att bilda ett bra målvaktspar tillsammans med Christian Engstrand, kommenterar sportchefen Johan Hemlin.

Samtidigt står det nämligen klart att den 23-årige LHC-produkten Christian Engstrand har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år. Engstrand vaktade målet i 13 matcher med en räddningsprocent på 91,00%.

- Vi tar nästa steg med Christian och är mycket glada över att kunna förlänga hans kontrakt med ytterligare två år. En LHC-kille med fortsatt utvecklingspotential som vi nu vill ge chansen ordentligt att tävla om förstaspaden, säger Hemlin.

Christian Engstrand:
- Det känns bra med två nya år och det ska bli kul att få kampera ordentligt och visa framfötterna i Elitserien, säger han.