• Huvudsponsorer

Andersson och Grillfors förstärker

22 april 2012 18:30

Andreas Andersson och Daniel Grillfors är namnen på LHC:s senaste nyförvärv. Samtidigt är ett nytt tvåårskontrakt med Christian Engstrand klart, vilket innebär att LHC kommer att satsa på en målvaktslösning med Christian och Andreas. Bakom dem finns två målvakter i Axel Brage och Marcus Högberg.


Grillfors ny back i LHC

29-årige Daniel Grillfors kommer ursprungligen från Enköping och fick sitt stora genombrott i allsvenska Västerås. De senaste sex åren har han representerat HV71, men nu är det Linköping som gäller de nästkommande tre säsongerna. Därmed är den sista backplatsen fylld.

- En stabil tvåvägsback med styrkor i såväl det offensiva som defensiva spelet. Han blir en viktig pusselbit i vårt framtida lagbygge, säger sportchefen Johan Hemlin.

- Linköping är en bra förening. Jag har alltid gillat att komma dit och spela matcher, säger Grillfors i en kommentar.

Målvaktssidan klar

Andreas Andersson, även han senast i HV71, är klar för spel i LHC. Ett tvåårskontrakt är påskrivet och klart med den 33-årige målvakten som är född och uppvuxen i Falun.

- Det känns väldigt roligt och spännande att gå vidare i karriären. Jag hoppas kunna hjälpa Linköping till stora framgångar, säger Andersson.

Andersson gick in i fjolårssäsongen som uttalad andramålvakt, men fick chansen i hela 23 grundseriematcher och motade 93,31% av skotten. Han har dessutom varit HV:s slutspelsval två år i rad.

- En stabil målvakt som kommer att bilda ett bra målvaktspar tillsammans med Christian Engstrand, kommenterar sportchefen Johan Hemlin.

Samtidigt står det nämligen klart att den 23-årige LHC-produkten Christian Engstrand har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år. Engstrand vaktade målet i 13 matcher med en räddningsprocent på 91,00%.

- Vi tar nästa steg med Christian och är mycket glada över att kunna förlänga hans kontrakt med ytterligare två år. En LHC-kille med fortsatt utvecklingspotential som vi nu vill ge chansen ordentligt att tävla om förstaspaden, säger Hemlin.

Christian Engstrand:
- Det känns bra med två nya år och det ska bli kul att få kampera ordentligt och visa framfötterna i Elitserien, säger han.