• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Brynäs är först ut efter uppehållet

12 november 2012 16:02

Efter ett tio dagar långt uppehåll är det äntligen dags för hockey! Regerande svenska mästarna Brynäs IF kommer till Cloetta Center när LHC siktar på en bra start efter uppehållet.


Efter förlusten mot Färjestad i Cloetta Center gick Linköpings HC på ledighet. Säsongens första landslagsuppehåll har gjort att serien har vilat i tio dagar, men har även gett lagen i Elitserien extra tid till att träna på ett bra sätt.

– Den har varit bra tycker jag. Vi har tyvärr haft lite sjukdomar som har förhindrat vissa spelare att träna och det har gjort att vi har kunnat träna så tuff som vi hade velat. Samtidigt har det varit en relativt tuff höst med mycket matcher, så det kanske var bra också, säger Linköpings Roger Melin.

Linköping har bara haft en spelare borta på landslagsuppehåll, då Carl Söderberg har varit med Tre Kronor i Finland. Men sjukdomar gjorde att Roger och Magnus fick göra om lite i upplägget.

– Det har inte varit så mycket spelmoment då vi inte har varit fullt lag på träningarna. Vi har lagt fokus på skridskoåkning och turneringsspel för att hetsa dem till att göra det lilla extra. Det funkade väldigt bra och det blev bra spets i tvåmålsspelet och det kanske vi ska fortsätta göra framöver.

Morgondagens match är återstarten av Elitserien, då regerande svenska mästarna i Brynäs IF kommer till Cloetta Center. Brynäs ligger för närvarande på en sjätteplats i tabellen, endast en poäng bakom LHC. Lägg därtill att Brynäs är seriens bästa lag i powerplay och det lag som hittills har delat ut flest tacklingar.

– Det ger lite extra energi att möta Svenska Mästarna. Det är definitivt en bra match att få i öppningen efter uppehållet och det känns kanon att få börja med den matchen. Brynäs är ett lag som spelar med relativt hög fart och det brukar bli väldigt bra fart på matcherna. Det är bra då vi får leva med i det höga tempot och den höga intensiteten.

Linköpings HC har två spelare på skadelistan. Till morgondagens match fattas Christian Engstrand (uttänjt ledband) samt Sebastian Ottosson (problem med en slemsäck i foten). Dessutom är backen Jonatan Nielsen utlånad till Södertälje SK för resterande del av november. Utöver dessa tre så är ordinarie lag att vänta i morgondagens match.