• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

LHC besegrade Skellefteå

15 november 2014 18:30

Linköping besegrade Skellefteå AIK med 3-1 på hemmais. LHC gick från till en tvåmålsledning i den första perioden, en ledning som LHC lyckades behålla genom hela matchen.


Linköping öppnade starkt på hemmaplan. Man hade mycket puck under de inledande minuterna och tog sig in i anfallszon, men chanserna lös lite med sin frånvaro.

Skellefteå började sedan ta över mer och mer i spelet och etablerade sitt anfallsspel i LHC:s försvarszon. Gästerna från Västerbotten snurrade friskt i anfallszon men kom aldrig riktigt till några farliga chanser.

Det var först fem minuter in i perioden när Johannes Salmonsson drog på sig en utvisning som Skellefteå skapade något riktigt farligt. Men de chanser som kom från bortalaget räddades av en stabilt spelande David Rautio.

LHC var illa ute och hade problem med Skellefteås fart och intensitet. Då klev vikarierande lagkaptenen Sebastian Karlsson fram och visade in ledningspucken bakom Skellefteås Erik Hanses.

Tre och en halv minut senare utökade LHC sin ledning till 2-0 via ett mål i powerplay. Återigen var det Sebastian Karlsson som var sist på pucken då han tog tillvara på en strålande passning av Jeff Taffe.

Skellefteå fick strax därefter sitt andra powerplay i matchen och var där väldigt nära reducering. De skapade ett antal bra chanser, men LHC lyckades hålla emot.

Två mål från Sebastian Karlsson såg till att LHC var i ledning efter den första perioden.

LHC öppnade bra i den andra perioden och hade fortsatt kommando i matchen. Hemmalaget skapade bra chanser som Erik Hanses och Skellefteås försvarsspel fick jobba hårt med.

Återigen började Skellefteå ta över mer och mer efter par minuter i perioden. Men LHC spelade ett väldigt kompakt försvarsspel och Skellefteå kom aldrig riktigt till mot David Rautio i LHC:s målbur.

Skellefteå hade ordentligt tryck mot LHC, men tog då en utvisning i offensiv zon. LHC tackade för ett gratis powerplay genom att utöka ledning till 3-0 blott elva sekunder in i överläget. Jakub Vrana hittade Jacob Micflikier som gjorde sitt tionde SHL-mål för säsongen med ett direktskott.

Spelet böljade sedan fram och tillbaka med chanser åt båda håll. Det var högt underhållningsvärde i Saab Arena där båda lagen gick hårt framåt med sina respektive anfallsstyrkor.

Med tre minuter kvar av den andra perioden reducerade Skellefteå till 3-1 genom Andrew Calof, ett mål som senare dömdes bort på grund av en offside som föregick situationen.

Skellefteå avslutade starkt och skapade bra chanser, men LHC var fortsatt bra i egen zon och David Rautio visade upp ett väldigt bra spel mellan stolparna.

I den tredje periodens inledning skapade båda lagen chanser, med ett visst övertag för Skellefteå som jagade efter en reducering.

Fem minuter in fick LHC emellertid chansen att utöka ledningen när Skellefteås Kirill Kabanov blev utvisad. LHC lyckades dock inte skapa några riktigt heta chanser och Skellefteå lyckades hålla tätt med en spelare mindre på isen.

Skellefteå intensifierade sin jakt på reducering, men LHC gav de ytterst lite att jobba med och de chanser som skapades räddades av LHC:s målvakt David Rautio.

Elva minuter in i perioden fick Skellefteå utdelning på sin jakt. Martin Sevc sköt ett skott från blålinjen, ett skott som en skymd Rautio inte lyckades rädda.

LHC fick ytterligare ett powerplay och tryckte på, men Erik Hanses släppte inga fler puckar förbi sig den här kvällen.

Det gjorde inte David Rautio heller, trots hårt tryck från bortalaget i slutskedet av perioden. LHC vann med 3-1 efter en väl genomförd insats.