• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)

Summering av landslagsuppehållet

12 november 2012 10:54

Carl Söderberg var enda LHC-bidrag i Tre Kronor-truppen som hamnade sist i Karjala Cup. Det var dock flera andra LHC-are som höll igång i respektive landslag under uppehållet. Nedan har vi sammanställt insatserna.


Carl Söderberg höll LHC-fanan högt i Karjala Cup. Trots att Sverige förlorade samtliga tre matcher i turneringen var Söderberg en av Sveriges genomgående bästa spelare. Han stod för två mål och vann därmed turneringens poängliga tillsammans med tjecken Jiri Tlusty, även han två mål.

Det gick raka motsatsen för Juniorkronorna, som spelade en fyrnationsturnering i Sundsvall. Tre raka segrar mot, i kronologisk ordning, Tjeckien, Finland och Ryssland. LHC-backen Jesper Pettersson spelade samtliga tre matcher, gjorde inga poäng, men noterades för sex utvisningsminuter och var +1 i plus/minusstatistiken.

Småkronorna var i Ann Arbor, Michigan på en fyrnationsturnering och slutade tvåa bakom USA. Carl Dahlström (landslagsdebut), Leon Bristedt och Victor Crus Rydberg var LHC-bidragen i turneringen. Det blev inga poäng för backen Dahlström, men Bristedt gjorde ett mål och Crus Rydberg vann den interna poängligan med tre poäng, två mål och en assist.

Det danska U20-landslaget mötte Lettland, Vitryssland och Österrike under landslagsuppehållet. Det blev tre raka förluster. LHC-forwarden Patrick Russell gjorde ett av målen i matchen mot Vitryssland. Ännu tyngre gick det för Jakub Vranas Tjeckien. I World Junior A Challenge för 17-åringar så förlorade man samtliga fyra matcher i turneringen. Vrana gjorde ett av Tjeckiens två (!) mål i turneringen.

Kim Martin och Jenni Asserholt slutade på tredje plats med sitt Sverige i fyrnationsturneringen i Finland. Man förlorade samtliga tre gruppspelsmatcher, men tog revansch på Finland i placeringsmatchen - vinst med 3-1. Martin blev bland annat utsedd till lagets bästa spelare i 0-4-förlusten mot USA. Asserholt noterades inte för några poäng.

I Ryssland representerade Julia Lennartsson det svenska U18-landslaget. I matcherna mot Tyskland, Finland och Ryssland blev det två vinster och en förlust, vilket innebar svensk totalseger i fyrnationsturneringen. Lennartsson stod för kvitteringsmålet i den avslutande matchen mot Ryssland.