• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)

Säsongen är över för Linköpings Hockey Club

8 april 2014 21:30

Linköpings Hockey Club var tvungna att vinna på tisdagskvällen i Skellefteå Kraft Arena för att ge ytterligare liv åt matchserien. Det slutade emellertid med förlust och därmed har LHC spelat sin sista match för säsongen.


Linköpings HC stod för en bra inledning i Skelleteå Kraft Arena, mycket på grund av det powerplay man fick spela en minut in i perioden. LHC fick dock inte till sitt uppställda spel i powerplay utan skapade istället ströchanser som inte gav någon utdelning.

Efter avslutat powerplay för LHC var matchbilden svängning med målchanser åt båda håll. LHC slarvade vid ett par gånger i det defensiva spelet och släppte till ett par frilägen till Skellefteå som dock inte lyckades utnyttja gratischanserna.

Under första halvan av den första perioden skapade LHC ett par väldigt bra chanser, bland annat hade Eric Himelfarb ett friläge, men man fick inte utdelning i det offensiva spelet.

Istället var det Skellefteå som tog ledningen i matchen. I den trettonde minuten följde backen Niclas Burström med i ett anfall och avlossade ett rappt skott som passerade Marcus Högbergs axel och in i mål.

Två minuter senare small det igen bakom Marcus Högberg, den gången i powerplay. Viktor Arvidsson avlossade ett tungt skott från blålinjen som en skymd Marcus Högberg inte lyckades rädda.

Skellefteå utökade ledningen ännu en gång i den första perioden när Jimmie Ericsson fick stå ganska obevakad framför mål och slå in en retur bakom Högberg. Läget var således väldigt tufft för LHC efter den första perioden.

Den andra periodens inledning var väldigt avvaktande och det hände inte skapades inte några direkta målchanser från något av lagen. Skellefteå hade mest puckinnehav och fick ett iväg några avslut mot mål, men inget som var speciellt farligt.

Från i stort ingenstans lyckades LHC reducera ställningen i matchen efter nio minuter. Chad Kolarik fick pucken från Johannes Salmonsson och sköt ett skott som Markus Svensson släppte förbi sig.

Mindre än en minut senare utökade Skellefteå sin ledning igen när Pierre-Edouard Bellemare skickade hittade krysset ovanför Högbergs axel.

Efter elva och en halv minut fick LHC chansen i powerplay efter en utvisning på Skellefteås Joakim Lindström. I numerärt överläge uppenbarade sig en gyllene chans för Jonas Almtorp, som dock inte fick ordentlig träff på pucken och träffade en liggande Markus Svensson istället för nätet.

LHC lyckades reducera ställningen till 4-2 efter drygt arton minuter när Mattias Sjögren styrde in ett skott från Mattias Bäckman och gav LHC lite hopp i matchen.

Linköping var tvunget att jaga i den tredje perioden för att åstadkomma mål framåt och på så sätt hålla årets säsong vid liv. Men inledningsvis skapade Linköping inte speciellt mycket, till viss del på grund av att Skellefteå spelade ett stabilt försvarsspel.

Fem och en halv minut in i perioden blev läget ännu tuffare för LHC. Backen Carl Dahlström slog en passning mot Johannes Salmonsson, en passning som studsade på Salmonssons skridsko och friställde Jimmie Ericsson. Skellefteås lagkapten tackade för gratischansen och gjorde hemmalagets femte mål i matchen.

LHC fick kort därefter spela boxplay vilket gav Skellefteå chansen att punktera matchen. Hemmalagets lyckades dock inte utnyttja sitt numerära överläge och LHC hade alltjämt chansen om än dock en liten sådan.

Elva och en halv minut in i perioden gav LHC lite liv och nerv till matchen igen när Johannes Salmonsson lyckades få in pucken bakom Markus Svensson med ett vinkelskott.

Men en halv minut därefter utökade Skellefteå ledningen ännu en gång när Oskar Sundqvist krigade in hemmalagets sjätte mål för kvällen.

Med fem och en halv minut kvar att spela av den tredje perioden valde LHC att plocka ut Marcus Högberg ur sin målbur i ett sista försök att hämta in underläget.

LHC tryckte på men med drygt tre minuter kvar lyckades Erik Forsell skicka iväg en svala från egen zon som gick in i den tomma målburen. Målet från Forsell blev matchens sista och Skellefteå vann således med 7-3.

Säsongen är därmed över för Linköpings Hockey Club.