• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC förlorade med uddamålet mot Örebro

7 december 2013 18:20

LHC lyckades inte förlänga sin vinstsvit till fyra matcher. Örebro gick upp i en tvåmålsledning i den första perioden och skapade sig ett övertag som LHC inte lyckades hämta upp.


Matchinledningen var en jämn historia mellan två lag som visade upp en offensiv anda i spelet. Örebro skapade ett par chanser mer än Linköping och satte LHC:s Iiro Tarkki på prov.

Efter sex minuter fick Linköping matchens första powerplay när Örebros Marko Antilla stoppade Chad Kolarik framför mål med en hakning. LHC satte hård press under den första minuten när förstakedjan skapade ett flertal chanser, dessa räddades emellertid av Örebros målvakt Tim Sandberg.

Istället var det hemmalaget Örebro som tog ledningen i matchen. Martin Johansson och Jared Aulin där Johansson spelade fram Aulin som fri mot Tarkki satte pucken bakom Tarkki.

En halv minut senare utökade Örebro sin ledning till 2-0 genom Ben Walter som fick in pucken mellan benen på Tarkki.

Stundtals blev LHC alldeles för stillastående och Örebro kunde därmed ganska enkelt ställa upp sitt styrspel och få stopp på LHC i mittzon. LHC försökte trampa igång spelet och lyckades allt bättre ju längre perioden gick.

Linköpings bästa chans i den första perioden kom i boxplay när Mattias Sjögren fick ett friläge mot Tim Sandberg, ett läge som Sjögren inte lyckades förvalta.

LHC öppnade piggt i den andra perioden och fick efter drygt två minuter sin andra chans i powerplay. Det numerära överläget gav ingen utdelning men LHC fick i och med sitt powerplay taktpinnen i matchen.

Men precis som man kan ta över taktpinnen i matchen kan man också förlora den till motståndarlaget. Örebro tog över taktpinnen efter att LHC haft den i sin ägo under ett antal minuter.

I kölvattnet av detta drog LHC på sig en utvisning och Örebro fick därmed två minuter med en spelare mer på isen. LHC klarade av sitt boxplay men det var nära att Örebro utökade ledningen men Tarkkis skridskospets satte stopp för hemmalaget.

Linköping kom upp i nivå igen efter sitt boxplay och efter femton minuter lyckades LHC spräcka Tim Sandbergs nolla. Mattias Bäckman fick ett öppet läge djupt i anfallszon och hittade nätet bakom Sandberg med ett slagskott.

LHC avslutade starkt i den andra perioden och fick med sig en utvisning som förkunnades vid slutsignalen för den andra perioden. Därmed fick LHC börja den tredjeperioden med powerplay.

Det sägs att bland det svåraste som finns i ishockey är att inleda en period med powerplay. Det syntes också när LHC inledde den tredje perioden i just powerplay. LHC hade svårt att få till ett uppställt spel och det inverkade på antal chanser som gästerna skapade under de första två minuterna.

Linköping gick framåt för att försöka få till en kvittering i matchen men hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Örebro stod upp på ett bra sätt i sitt försvarsspel och täppte till de ytor som LHC gjorde anspråk på.

LHC tryckte på allt mer ju längre perioden fick men kvitteringsjakten fick sig en törn efter tolv och en halv minut när LHC:s Eric Himelfarb blev utvisad för interference.

Under Himelfarbs utvisning drog LHC på sig ytterligare en och därmed blev jakten på en kvittering ännu tuffare.

Mot slutet tryckte Linköping för en kvittering och var ytterst nära att få in pucken bakom Tim Sandberg. Men pucken hittade in och LHC förlorade därmed med uddamålet.