• Huvudsponsorer

LHC ska fokusera på rätt saker mot Örebro

6 december 2013 15:20

Efter tre raka vinster är självförtroendet gott hos Linköpings Hockey Club. Gårdagens match mot Brynäs manifesterade att LHC är på rätt väg i och med vinsten över gästerna från Gävle.


– Det kändes väldigt stabilt och lugnt igår. Det kändes som att vi hade kommit ut på lugnt vatten, stormen har lagt sig och vårt fartyg glider sakta framåt just nu, säger Roger Melin.

Försvarsspelet som var Linköpings akilleshäl under novembermånad såg väldigt stabilt ut mot Brynäs och just försvarsspelet är det som Roger Melin själv vill plussa för lite extra.

– Vi spelade riktigt bra försvarsspel. Vi jobbade väldigt bra utifrån våra positioner i forechecking och backchecking. I boxplay spelade vi med bra självförtroende och vi är tillbaka där vi var i början av säsongen. Vi spelade enkelt och med bra puckkontroll och hade fokus på rätt saker hela matchen.

I morgon åker Linköping till Örebro för möte med nykomlingen. Örebro har haft en tuff period som bland annat har resulterat i ett tränarbyte. Patrik Ross klev av sitt uppdrag och ersattes av rutinerade Kenta Johansson.

– De har bytt tränare så vi vet inte riktigt vilket upplägg han har tänkt när det kommer till spelet. Det vi pratar om just nu är att vi inte ska gå in med så stora förväntningar på hur motståndarna ska spela överhuvudtaget utan vara förberedda på allt och ha fokus på vårt i varje byte.

Hur är läget i laget?
– Daniel Rahimi är ett frågetecken då han blev anmäld till disciplinnämnden idag. Det troliga är att Kent McDonell och Mark Matheson inte hinner bli registrerade i tid för matchen i morgon.


Uppdaterad 16.00
Strax efter textens publicering kom beskedet att Kent McDonell är spelklar till morgondagens match mot Örebro.