• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

LHC föll i en fartfylld historia

3 november 2012 18:17

Linköping spelade väldigt bra i en fartfylld historia mot Färjestad. Men bortalaget var effektiva och tog hem trepoängaren i Cloetta Center.


LHC öppnade starkt i den sista matchen innan landslagsuppehållet. Trots att Färjestad fick ett tidigt powerplay så var det LHC som tog tag i taktpinnen och satte fart på matchen.

När LHC sedan fick sitt första powerplay i matchen såg tog det bara femton sekunder innan Färjestads nolla sprack. Skytteligaledaren Carl Söderberg fick in pucken från snäv vinkel och LHC var således i ledningen. Linköping var sedan när att utöka i det efterföljande bytet men ett par vassa räddningar från Färjestads målvakt Alexander Salak.

Linköping stod för en bra förstaperiod och visade upp en härlig anfallsglöd, i kombination med ett tätt försvarsspel som såg till att Färjestad inte kom in mot mål. När slutsignalen gick för den första perioden så var Linköping i en rättvis uddamålsledning.

I den andra perioden fick LHC återigen en tidig utvisning. Den gången utnyttjade Färjestad sitt överläge och Magnus Nygren kvitterade matchen med ett stenhårt slagskott. Tre minuter senare tog Färjestad ledningen när unge Max Görtz fick ett öppet läge i slottet och hängde upp ledningspucken.

Färjestad var som ett nytt lag i den andra perioden och bortalaget blev helt plötsligt laget som förde initiativet i matchen. LHC var farliga så fort de kom in i anfallszon, men Färjestads Salak radade upp bra räddningar.

Under den sista halvan av perioden började Linköping jobba sig tillbaka och med drygt tre minuter kvar att spela kvitterade Linköping genom Jonas Almtorp, som därmed gjorde sitt tredje mål i LHC-tröjan. Det var således likaläge efter två spelade perioder.

I den tredje fick Färjestad en drömstart med sitt 2-3 mål efter 44 sekunder, när Marius Holtet hittade luckan bakom Andreas Andersson. LHC var därmed tvingade att jaga för att åstadkomma en kvittering i matchen. Det saknades definitivt inte chanser för hemmalaget, den enda goda möjligheten uppstod efter den andra men hemmalaget lyckades inte vittja nätet.

Såväl Eric Himelfarb som Pär Arlbrandt fick mer eller mindre öppet mål men vid avslutningsfasen hoppade pucken över klubban och chanserna gick därmed i stöpet.

Linköping gjorde en sista slutforcering men lyckades inte nå ända fram. Färjestad vann med 2-3 i en välspelad ishockeymatch mellan två bra lag.