• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC föll med 2-8 mot Skellefteå

2 april 2014 21:50

LHC fick en tuff start på matchen med tre insläppta mål inom tre minuter i den första perioden och lyckades efter det inte resa sig. Skellefteå AIK vann därmed semifinalseriens andra match med 2-8.


Den första perioden startade i hög fart med ett visst övertag för gästerna Skellefteå. Regerande mästarna tillika seriesegrarna satte full gas från start och förflyttade pucken snabbt mellan varandra. Det medförde att de tog sig in i anfallszon och skapade ett flertal bra chanser.

Efter sju och en halv minut fick Skellefteå utdelning när John Norman styrde in ett skott från Jonas Frögren. Ytterligare en och en halv minut senare kom nästa mål för Skellefteå när Oscar Möller på ett vackert sätt hittade ett bra läge i anfallszon och hittade en lucka bakom Högberg. Efter målet från Möller valde LHC att byta målvakt, Marcus Högberg klev av och ersattes av Christian Engstrand.

Men Engstrand fick en tuff start och efter endast två minuter på isen fick Engstrand kapitulera för första gången när Joakim Lindström fintade ner honom och gjorde gästernas tredje mål för kvällen.

Linköping fick därefter igång sitt spel och började ta sig in i anfallszon i allt större utsträckning. Det gav till sist utdelning efter sjutton minuter när Jonas Junland avlossade ett slagskott som Markus Svensson inte lyckades rädda.

Mindre än en halv minut senare utökade Skellefteå sin ledning till 1-4 genom Oscar Möller som därmed gjorde sitt tredje mål i semifinalserien.

LHC fick sedan chansen i powerplay och utnyttjade det numerära överläget då Simon Hjalmarsson hittade en lucka över Markus Svenssons plockhandske. Ställningen efter den första perioden var således 2-4 till Skellefteå.

I den andra perioden kom LHC ut på ett bättre sätt och lyckades tidigt få igång sitt anfallsspel. Jonas Junland och Jonas Almtorp hade varsin ypperlig chans i samma byte och var nära att överlista Svensson i Skellefteås målbur.

Drygt sex minuter in i perioden började LHC dra på sig utvisningar. Två stycken inom loppet av två minuter medförde två raka powerplay för Skellefteå. Gästerna utnyttjade läget när Joakim Lindström hittade krysset bakom Christian Engstrand som blev skymd av Jimmie Ericsson precis vid skottögonblicket.

Mindre än en minut senare small det bakom Christian Engstrand igen när Petter Emanuelsson tog ett avslut direkt efter tekning, ett skott som gick rakt upp i krysset.

Skellefteå fortsatte att kontrollera spelet samtidigt som LHC drog på sig ett antal utvisningar. Med en och en halv minut kvar av perioden utökade Skellefteå ännu en gång, när Pierre-Edouard Bellemare slog in pucken efter fint förarbete av Bud Holloway. Skellefteå var därmed i fem måls ledning efter två spelade perioden.

LHC inledde den tredje perioden med powerplay och var nära att reducera till 3-7 när Chad Kolarik försökte vinkla ett skott från en position i närheten av målområdet, men styrningen från LHC:s amerikan gick utanför.

Det var sedan en ganska händelsefattig historia. Tempot var lägre än i de föregående perioderna och det skapades inte speciellt många målchanser.

Efter sju minuter fick LHC spela powerplay och lyckades till en början ställa upp spelet. Det skapades emellertid inte speciellt mycket framåt och de avslut som LHC tog täcktes bort av Skellefteå-spelare.

Efter en minut i powerplay ställde LHC till det för sig själva i egen zon vilket slutade med att Skellefteås Erik Andersson fick öppet läge i slottet och satte dit Skellefteås åttonde mål i matchen.

Det blev också den tredje periodens enda mål. LHC förlorade med 2-8 mot Skellefteå, en match där LHC inte alls kom upp i en godkänd prestationsnivå. Skellefteå leder därmed matchserien med 2-0.