• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Nu börjar SM-slutspelet

17 mars 2017 17:43
Inför Match

Linköping Hockey Club kliver in i SM-slutspelet i morgon kväll. Intågandet sker i hemmaborgen Saab Arena 18.00 med Brynäs IF på andra sidan rödlinjen.


Det har gått åtta dagar sedan SHL:s grundserie tog slut. Sedan dess har tiden fördelats lika mellan träning och återhämtning i form av lediga dagar. Nu är såväl spelare som ledare redo att inleda sluttampen på säsongen.

– Man märkte tydligt idag att grabbarna var ett dygn fram i tanken. Vi har använt veckan till att nöta detaljer och försökt hålla intensitet och tävlingsnivå uppe. Vi känner oss väl förberedda, säger Dan Tangnes.

Hur ser du på att möta Brynäs i slutspelet?
– Tar man sig till slutspelet är det bara bra lag kvar. Vi har lyckats vinna tre av fyra möten mot Brynäs, men det har varit väldigt tajta matcher och någon av de här matcherna har vi räddats av bra effektivitet. Det är två bra lag som möts, två lag som vill vårda pucken och spela med hög intensitet.

Vad vill du se från och med i morgon?
– Nu handlar det bara om att vinna. Det handlar om att göra varje liten detalj lite bättre än motståndaren hela tiden. Nu krävs en hängivenhet 24/7 för att både fysiskt och mentalt klara av att ladda upp, nollställa och ladda upp igen oavsett vinst eller förlust. Vi är förberedda på en lång matchserie.

Pratas om mycket folk i morgon. Hur ser du på det?
– Lördagar brukar vara bra publikdagar och de får förbereda sig i lugn och ro för att låta mycket på läktaren. Vi hoppas att det blir en fin inramning med en högljudd hemmapublik som ska bära fram oss till en bra start i den här matchserien.

Läget i laget: Anton Björkman är inte helt färdig för spel. I övrigt är det tre målvakter, nio backar och fjorton forwards som är tillgängliga för spel.