• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC besegrade HV71 på hemmaplan

30 oktober 2014 21:50

Matchen i Saab Arena var länge mållös och det tog hela vägen till tredje perioden innan första målet föll. LHC tog ledningen genom Mattias Sjögren, en ledning som man höll i och utökade till hela vägen fram till slutsignalen.


Linköping öppnade bra i den första perioden i kvällens E4-derby mot HV71. Redan under de första minuterna var det hög fart och hög intensitet åt båda håll med ett övertag i målchanser för Linköping.

Efter två och en halv minut var Mattias Sjögren framme men Erik Ersberg räddade och fick tag på pucken. En minut senare kom LHC:s Jeff Taffe fri men återigen var Ersberg tätt och följsam.

Linköping förde spelet medan gästerna från Jönköping skapade sina målchanser genom att satsa på spelvändningar med hög fart.

Tolv minuter in fick Linköping chansen i powerplay och vaskade fram ett par väldigt bra chanser, men HV71 och Erik Ersberg lyckades hålla ifrån och fick kort därefter chansen med en spelare mer på isen.

Men LHC visade också upp ett bra spel i boxplay och HV fick aldrig till någon bra riktigt het målchans.

Den första perioden var händelserik men innehöll inget mål för något av lagen.

I den andra perioden fortsatte matchbilden från den första perioden. LHC förde spelet och hade större delen av puckinnehavet medan HV etablerade sina anfall från spelvändningar.

Det var en match med hög fart, hög intensitet och mycket närkamper. Underhållningsvärdet var väldigt högt i Saab Arena och publiken levde sig in i det som hände på isen.

I åttonde minuten drog LHC på sig sin andra utvisning i matchen och LHC fick åter chansen i powerplay. Jeff Taffe fick återigen ett friläge men återigen räddade Ersberg friläget från LHC:s assistkung.

Strax därefter fick HV71 chansen i powerplay igen men LHC spelade fortsatt bra i boxplay och stod emot gästernas numerära överläge ännu en gång.

LHC stod för en bra avslutning på perioden, skapade ett par bra chanser men lyckades inte spräcka nollan bakom Ersberg.

I den tredje perioden lyckades LHC tillslut spräcka Ersbergs nolla. Mattias Sjögren snappade upp en puck efter ett försvarsmisstag av HV, tog sig fram mot mål och sköt ett skott som Ersberg inte lyckades rädda.

Linköping fortsatte att trycka på framåt efter sitt ledningsmål och det låg närmare ett ledningsmål för hemmalaget än en kvittering från gästerna.

HV lyckades inte etablera något längre anfallsspel i HV:s försvarszon och LHC kunde ganska enkelt bibehålla initiativet, av den anledningen att HV inte gjorde något större anspråk på det.

Det var först under den tredje periodens andra hälft som HV71 började trycka på framåt. Då visade David Rautio att han är i väldigt bra form och satte stopp för gästerna från Jönköping.

HV71 plockade ut målvakten i slutskedet och satte in en sista slutforcering, men LHC lyckades hålla emot och utökade dessutom sin ledning. Jeff Taffe snappade upp en lös puck och skickade in den i den tomma målburen.