• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Hårt arbete gav seger och semifinalplats

27 mars 2014 21:20

Linköpings Hockey Club är klara för semifinal! På torsdagen besegrades Frölunda med 0-2 inför mer än 11000 åskådare i Scandinavium. Det innebär att LHC ställs mot Skellefteå i semifinalspelet som börjar på måndag.


Matchinledningen i Scandinavium var jämn och det skapades chanser åt båda håll direkt från start. Skillnaden inledningsvis var att Frölundas chanser resulterade i ett skott på mål medan LHC:s dito oftast gick utanför Lasse Johanssons målbur.

Efter fyra minuter drog LHC på sig matchens första utvisning när Daniel Rahimi fick sitta av två minuter efter en tripping. Frölunda pressade på i powerplay och avlossade ett antal skott som testade Christian Engstrand. LHC klarade av de två minuterna men var fortsatt tillbakapressade av Frölunda.

LHC:s första skott på mål kom först åtta och en halv minut när Chad Kolarik sköt ett skott som Lasse Johansson räddade. Men tio sekunder senare fick LHC hål på Frölundamålvakten. Mattias Bäckman spelade en smart passning i anfallszon som hamnade hos en fristående Jonas Almtorp som placerade in pucken bakom en liggande Johansson.

Efter LHC:s ledningsmål var matchbilden åter jämn och båda lagen skapade chanser i det offensiva spelet.

Tolv och en halv minut in i perioden fick Linköping sin första chans i powerplay i matchen. LHC skapade ett par bra chanser, bland annat lyckades Eric Himelfarb pricka stolpen i Johanssons målbur, men det också det närmaste LHC kom ett mål i powerplay.

Samme Himelfarb blev efter sexon minuter utvisad för en holdning och LHC fick återigen praktisera boxplay. Återigen visade LHC upp ett bra spel i boxplay och klarade därmed av ännu ett numerärt underläge. Linköping avslutade perioden stabilt och gick till den första periodpausen med en uddamålsledning.

Inledningen av den andra perioden var väldigt fartfylld och innehöll anfallsspel från båda sidor. I den fjärde minuten hade LHC ett anfall som så nära resulterade i en utökad ledning, men Johansson fick ut sitt ben och lyckades rädda ett skott som ändrade riktning via en Frölunda-spelare.

Fem och en halv minut in i perioden fick LHC sitt andra powerplay i matchen efter att hemmalagets Tom Nilsson blev utvisad för hooking. Trots ett till stora delar slarvigt powerplay fick LHC utdelning när Kent McDonell slog in pucken bakom Johansson, en situation som föregicks av misslyckat skott av Magnus Johansson.

Direkt efter LHC:s andra mål i matchen var Frölunda väldigt nära att reducera när Jonas Ahnelöv avlossade ett skott som Christian Engstrand räddade med tur på sin sida.

Hemmalaget Frölunda försökte gå framåt för att åstadkomma en reducering och höjde sitt spel något under andra periodens andra hälft. Det största scenförändringen hos hemmalaget skedde efter periodens powerbreak då de i det efterföljande byte delade ut flera tacklingar än vad de hade gjort tidigare i matchen.

Frölunda offensiva framfart innebar också att de öppnade upp sig i defensiven på ett helt annat sätt än tidigare. Det utnyttjade LHC genom att spela ett smart och kompakt försvarsspel som sedan resulterade i spelvändningar.

Den farligaste chansen för LHC i andra periodens slutskede var när Eric Himelfarb hade öppet läge i slottet efter en spelvändning men skottet från LHC:s kanadensare räddades av Johansson.

Det bjöds inte på något mer mål i perioden vilket innebar att LHC hade en tvåmålsledning inför tredje perioden.

Inledningen på den tredje perioden var den förväntade. Frölunda satsade allt på ett kort och inledde omgående en offensiv framstormning med hög fart och mycket skott mot mål.

LHC var under press men visade upp en imponerande offervilja i försvarszon och hjälpte också Christian Engstrand på ett väldigt bra sätt genom att blockera ett antal skott från hemmalaget.

Efter åtta och en halv minut fick Frölunda sin dittills bästa chans när Robin Figren kom fri mot Christian Engstrand, en situation som slutade med att Figren tappade pucken och inte ens fick iväg ett avslut.

Drygt fyra minuter senare kom nästa jättechans för Frölunda när Dick Axelsson kom fri mot Engstrand, som stod för en kvalificerad räddning och förhindrade ett baklängesmål.

Hemmalaget tryckte på framåt men LHC:s spel i försvarszon var imponerande och satte effektivt stopp för Frölundas offensiv.

Med två och en halv minut kvar att spela begärde Frölunda timeout för att lägga upp planerna för ett sista försök till forcering. I samband med timeouten tog Frölunda ut sin målvakt för att spela sex mot fem.

Hemmalaget pressade på men lyckades inte skapa några större chanser. LHC höll undan, vann matchen och därmed klara för semifinal.