• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Dubbel glädje för Derek Roy

11 januari 2018 22:11
Efter Match

Linköping tog en viktig seger i det första mötet av två mot Mora den här veckan. Då fick Derek Roy dubbel anledning till att jubla. Dels för de tre poängen, dels för uttagningen till det kanadensiska OS-laget. – Det är en stor ära att få vara en del av det laget, säger Derek efter matchen.


Han var på isen vid Linköpings två första mål i matchen som kom till i den första perioden. Vid det andra var han högst delaktig då han spelade till Chad Billins som i sin tur spelade Andrew Gordon som hittade nätet. Just starten av första perioden var något som Derek tyckte satte tonen för matchen.

– Vi kom ut starkt i den första perioden, rörde på fötterna och fick med oss några powerplay som vi utnyttjade. Vi hade mycket skott på mål, trafik framför hela tiden och vi gjorde två mål på grund av det. Sen höll vi oss till det under 60 minuterna och släppte inte till något i den tredje perioden, säger han.

Strax innan nedsläpp kom beskedet från den kanadensiska OS-delegationen att Derek blev uttagen till truppen som en av tre spelare från SHL. Han har under hösten spelat två turneringar för Kanada, men var in i det sista ovetande om det skulle bli en OS-biljett eller inte.

– Det är en lång process som startar redan under sommaren där du inte vet vad som händer. Sen har vi spelat några turneringar och jag har vetat om att det har funnits en chans att få spela OS vilket har fått mig att höja min nivå både i landslaget och här i LHC.

Uttagningen innebär att Derek kommer att missa ett par matcher med LHC då SHL fortsätter under tiden som trupperna samlas inför turneringen.

– Jag kommer sakna de här grabbarna och att missa ett par matcher under tiden är inte bra men det är en sån sak som händer. När jag kommer tillbaka kommer jag att vara redo igen.

Matchen då? LHC tog ledningen med 1-0 genom Nick Sörensen, ett mål som kom till precis efter att Mora blivit fulltaliga. Därefter gjorde Andrew Gordon som tidigare nämnt 2-0, vilket var resultatet efter en period.

I den andra utökade LHC till 3-0 genom Jimmy Andersson innan Mora reducerade efter mål av Andrew Rowe.

I den tredje perioden fastställde sedan LHC slutresultatet till 4-1 genom mål av Mathis Olimb.