• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Matchrapport: Linköping-Brynäs 5-2

21 februari 2012 21:27

Det var länge jämnt och ovisst mellan LHC och Brynäs. Men i den tredje perioden bjöds det på tre snabba hemmamål och LHC kunde sedan defilera in i mål. Tre sköna poäng via 5-2!


Publiken i Cloetta Center fick se en fartfylld inledning av matchen. Efter en och en halv minut tog Linköping ledningen när Robin Figren avslutade med ett skott som gick upp i nättaket bakom Niclas Svedberg, målvakt i Brynäs. Minuten senare var det dags för Brynäs att utjämna ställningen när Simon Löf förvaltade Jakob Silfverbergs förarbete och lyfte in pucken i krysset bakom Fredrik Norrena.

Strax efter Brynäs ledningsmål fick gästerna matchens första power play och ett ypperligt läge att ta ledningen i matchen. Brynäs, seriens bästa lag i power play, fick bra tryck på LHC men lyckades inte utöka ledningen. Efter Brynäs power play följde sedan power play för LHC, men Linköping hade svårt att få tryck i Brynäs zon och fick inte till något vidare spel i power play.

Den första perioden bjöd på bra fart, snabba spelvändningar och bra målchanser för båda lagen. Men två bra målvakter i vardera lag såg till att den första perioden förblev oavgjord med ett mål för vardera lag.

I inledningen av den andra perioden fick LHC ett par riktigt bra målchanser, bland annat när Robin Figren spelade fram till Sebastian Karlsson som fanns framåt mål, men då stod Svedberg för en bra räddning. Efter drygt tre minuter fick LHC power play och då tog det bara fyra sekunder innan hemmalaget hade återtog ledningen efter att Andreas Jämtin styrt in ett skott från Niclas Hävelid. LHC fortsatte att spela bra vilket framtvingade en timeout av bortalaget efter åtta minuter av andra perioden.

LHC fortsatte att spela bra efter Brynäs timeout och skapade flera bra målchanser utan att få in pucken i mål. Efter fjorton minuter fick LHC chansen i power play och var nära att utöka ledningen men Niclas Svedberg i Brynäs spelade bra och räddade ett flertal riktigt bra chanser.

Den tredje perioden var blott en minut gammal när Brynäs utjämnade ställningen i matchen. Jakob Silfverberg fick ett bra läge och satte pucken mellan benen på Norrena och matchen var således utjämnad. En och en halv minut senare återtog LHC ledningen när Kalle Olsson slängde in en puck på mål som gick mellan benen på Svedberg. Två minuter senare utökade LHC ledningen när Patrick Yetman lurade Svedberg och fick in pucken i det öppna målet. Linköping gick på knock och efter åtta minuter utökade LHC ledningen när Pontus Petterström hängde upp pucken bakom Svedberg.

LHC var ytterst nära att göra 6-2 när Patrick Yetman fick öppet mål, men på något sätt lyckades kanadensaren lyfta pucken över mål och upp i plexiglaset. Men vad gjorde det när LHC stod för en av de bättre avslutningsperioderna på länge. De 8067 som fanns på läktarna gjorde även de ett bra jobb och lyfte fram laget till seger. LHC närmade sig Modo i och med segern och har nu bara tre poäng upp till niondeplatsen.