• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC kvitterade matchserien

25 mars 2014 22:00

Linköpings HC besegrade Frölunda inför ett stort hemmastöd i Cloetta Center. Efter en något trevande förstaperiod från hemmalaget var det ett helt annat lag som kom ut till den andra och som sedan gjorde ett ryck i den tredje perioden. Nu avgörs matchserien med en sjunde och avgörande match i Göteborg på torsdag.


Gästande Frölunda öppnade starkt i den första perioden och satte an tonen direkt genom att förlägga sitt spel till LHC:s försvarszon. Frölunda skapade tack vare detta ett antal bra chanser inledningsvis och LHC hade problem med gästernas offensiva start i matchen.

Efter fem och en halv minut fick Frölunda dessutom matchens första powerplay när Chad Kolarik blev utvisad för hakning. Gästerna skapade dock endast ett fåtal chanser i powerplay och LHC kunde efter två minuter åter se sig fulltaliga på isen.

Frölunda styrde matchen och fick tillslut utdelning tio minuter in i perioden. Alexander Wennberg slängde in en puck framför mål som studsade på LHC-backen Albin Lorentzon och in bakom Christian Engstrand.

Fjorton minuter in i perioden drog LHC på sig två utvisningar inom loppet av en halv minut och fick därmed spela en längre sejour i tre mot fem. Frölunda tryckte på i powerplay men LHC lyckades stå emot hela vägen, mycket tack vare ett uppoffrande spel.

LHC lyckades därefter lyfta sitt spel och fick igång sin offensiv mer och mer. Med en minut och nitton sekunder lyckades hemmalaget så kvittera ställningen i matchen genom Carl Dahlström, som därmed gjorde sitt första mål i A-lagssammanhang. Målet från den unge backens klubba gjorde att LHC var i likaläge inför den andra perioden.

I den andra perioden höjde Linköping sitt spel betänkligt. Hemmalaget visade upp en helt annan aggresivitet i spelet och lyckades tack vare det vinna fler kamper i spelet. Frölunda skapade i stort sett bara en riktigt bra chans, ett läge som uppkom efter fyra minuter när Dick Axelsson var fri mot Christian Engstrand men missade avslutet.

Efter sex minuter fick LHC sitt andra powerplay i matchen och var då ytterst nära ett ledningsmål. Linköping hade bland annat tre styrningar som gick strax utanför målburen och ytterligare ett par skott som räddades av Lars Johansson.

LHC gick framåt och satte press på Frölunda så fort det fanns läge till det. Frölunda spelade betydligt mer avvaktande och det blev tillslut en fråga om när Linköping skulle ta ledningen.

Efter femton minuter kom så ledningsmålet. Mattias Sjögren spelade in pucken i slottet till Pär Arlbrandt som hittade en lucka bakom Lars Johansson och gav LHC ledningen för första gången i matchen.

Frölunda lyfte sig något i slutskedet av perioden men det var på det stora hela en period som gick i klar favör till LHC som dessutom hade en uddamålsledning inför den tredje perioden.

Frölunda försökte komma ut hårt i den tredje perioden för att sätta press på LHC och åstadkomma en kvittering i matchen. Gästerna lyckades under få LHC lite i brygga under de första minuterna men hemmalaget slog tillbaka.

Efter tre och en halv minut slog Linus Hultström en öppnande passning från egen zon som friställde Simon Hjalmarsson, som i sin tur fintade Lars Johansson och satte pucken i nättaket.

Sjutton sekunder senare utökade LHC till 4-1 genom Pär Arlbrandt, som därmed gjorde sitt andra mål i matchen.

Tolv minuter in i perioden gjorde LHC sitt femte mål för kvällen när Chad Kolarik hittade nätet och gjorde sitt tredje mål för kvällen.

Men drygt två minuter reducerade Frölunda ställningen när Dick Axelsson hittade nätet bakom Christian Engstrand som själv styrde in pucken. Frölunda gick därefter framåt allt intensivare och försökte väcka liv i matchen.

Med tre och en halv minut kvar reducerade Frölunda till 5-3 efter ett mål i powerplay signerat Max Görtz. Det blev sedan lite kaos i LHC:s försvarszon när Frölunda jagade för mer, men hemmalaget lyckades tillslut reda ut stormen.

Därmed kvitterade LHC matchserien till 3-3 och nu väntar en sjunde och avgörande match i Göteborg på torsdag.