• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Linköping föll borta mot Luleå

29 januari 2013 21:33

Linköping lyckades inte hålla jämna steg med hemmalaget Luleå under de två första perioderna. Linköping försökte komma ikapp i den tredje perioden men lyckades inte komma ikapp och hemmalaget vann med 4-1.


COOP Arena var skådeplatsen för det fjärde mötet mellan Linköping och Luleå. Hemmalaget öppnade bra och fick matchens första målchans efter en och en halv minut när Linus Klasen avlossade ett bra skott som räddades av Linköpings Andreas Andersson.

LHC i sin tur fick sin första riktigt heta målchans efter drygt fyra minuter när Simon Hjalmarsson styrde en puck framför mål, en puck som räddades av Johan Gustafsson i Luleå. Strax därefter tog Luleå ledningen i matchen när backen Jan Sandström stänkte upp pucken bakom Andreas Andersson.

Linköpings förstaformation var de som skapade de bästa chanserna för gästerna i inledningen av matchen och fick ett par bra lägen till kvittering. Men trots bra chanser för LHC var det hemmalaget som stod för nästa mål när Niklas Olausson utökade Luleås ledning med ett bra placerat skott.

Linköping försökte febrilt att få till en reducering i slutet av den första perioden men lyckades inte då Luleå höll ihop sin defensiv på ett bra sätt.

Hemmalaget öppnade bäst i den andra perioden och det tog nästa fyra minuter innan Linköping lyckades skapa en bra målchans, då Patrik Zackrisson styrde ett skott som Gustafsson i Luleå räddade. En minut senare fick Jonas Almtorp ett bra läge framför Johan Gustafsson, men skottet från Almtorp träffade inte målburen.

Istället utökade hemmalaget ledningen till 3-0 när Mika Pyöräla fick in pucken från nära håll. Två minuter senare valde Linköping att byta ut Andreas Andersson och ersatte honom med Christian Engstrand.

Efter drygt tolv minuter small det till ordentligt i Coop Arena när Robin Jacobsson och Patrik Zackrisson brakade ihop i Luleås försvarszon. Kort därefter anslöt Lee Goren och gick på Luleås Robin Jacobsson. Det hela slutade med tre tvåminutersutvisningar för Linköping, två tvåminutersutvisningar för Luleå samt ett personligt straff om tio minuter på Lee Goren.

Linköping fick chansen att reducera i powerplay i slutskedet av den andra perioden, men trots bra lägen lyckades inte LHC få in pucken bakom Johan Gustafsson. Det innebar att LHC var i ett tremålsunderläge inför den tredje perioden

Den tredje perioden började med ett powerplay för Luleå efter att Carl Söderberg dragit på sig en utvisning för interference. Linköping klarade av ännu ett boxplay och det märktes att powerplay inte var en favoritdisciplin för hemmalaget.

Strax därefter reducerade Linköping när skyttekungen Carl Söderberg rundade Johan Gustafsson och gjorde sitt 27:e mål för säsongen. LHC fick energi efter målet men jakten på ett 3-2 mål fick ett bakslag när Pär Arlbrandt åkte ut. Luleå var nära att utöka ledningen i powerplay men Christian Engstrand fick god hjälp av Daniel Grillfors att reda ut det läget.

När LHC sedan fick powerplay skapade gästerna bra chanser men reduceringen till 3-2 lös med sin närvaro. Luleå fick ytterligare ett läge i powerplay och stora delar av den tredje perioden innehöll utvisningar.

Med fem minuter kvar hade LHC en puck inne men målet dömdes bort efter en kortare domaröverläggning. Med två minuter kvar fick LHC ännu ett powerplay och valde då att plocka ut Christian Engstrand. Då klev Luleås lagkapten Chris Abbott fram och satte dit 4-1 för hemmalaget. Hemmalaget vann rättvist och gick därmed om LHC i tabellen.