• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Förlust efter overtime mot Växjö

26 november 2013 21:30

Mörka november fortsätter LHC. Ikväll blev det förlust mot Växjö Lakers med 4-5 efter overtime, trots att LHC var i tvåmålsledning efter den första perioden, samt i uddamålsledning med mindre än tio minuter kvar av tredje perioden


Såväl Linköping som Växjö vårdade pucken till en början och spelade på säkerhet under de första minuterna. Därmed uteblev också de riktigt heta målchanserna och publiken i Cloetta Center fick till en början se ett par halvchanser för vardera lagen.

Efter drygt fem minuter tog LHC ledningen i matchen när Sebastian Karlsson utnyttjade en sargretur som Växjös Scott Munroe missbedömde. I de efterföljande bytena började Växjö gå framåt och testade debuterande målvakten Iiro Tarkki.

Växjö blev allt bättre under den första perioden, delvis på grund av LHC:s passivitet i egen försvarszon. Gästerna var nära att kvittera ställningen vid ett par tillfällen men Iiro Tarkki visade upp ett stabilt målvaktsspel.

Istället utökade Linköping sin ledning till 2-0 genom Sebastian Karlsson, som i powerplay slog in en retur bakom Växjös Scott Munroe.

LHC stod till stora delar för en stabil förstaperiod och var i tvåmålsledning efter matchens första tredjedel.

En minut in i den andra perioden gav Växjö nytt liv åt matchen då de reducerade ställningen till 2-1. Efter att LHC tappat pucken i egen zon kunde Växjö sno åt sig densamma varpå Erik Josefsson fick ett bra läge och spräckte Tarkkis nolla. 26 sekunder senare kvitterade Växjö till 2-2 genom Ryan Lasch.

Kort därefter fick LHC ett powerplay, men trots ett par goda chanser lyckades inte hemmalaget utnyttja det numerära överläget. Efter Linköpings powerplay var matchen tämligen jämn men det var Linköping som skapade flest och bäst målchanser.

Linköping var stundtals illa ute när Växjö tryckte på i anfallszon samtidigt som det offensiva spelet tenderade till att sluta med tappade puckar på fel ställen. Förvisso hade hemmalaget ett par bra målchanser men överlag var det för mycket pucktapp av LHC.

Växjö tog över spelet mer och mer i slutskedet av perioden och med en och en halv minut kvar fullbordade bortalaget sin vändning när Stefan Gråhns styrde in 2-3 efter skott av Liam Reddox.

Inför den tredje perioden vaskade LHC om ordentligt i formationerna och för första gången den här säsongen valde lagledningen att splittra första formationen.

Linköping öppnade positivt i det offensiva spelet men hade alltjämt problem i egen zon när Växjö gick till anfall. Men LHC:s anfallsförsök förblev resultatlösa under de inledande tio minuterna och det började se väldigt mörkt ut för LHC:s jakt på kvittering.

Då klev LHC:s bäste spelare den senaste tiden fram. Kanadensaren Eric Himelfarb störtade fram i anfallszon och stötte in passning från lagkamraten Oscar Sundh. Målet innebar nytt hopp och god energi för hemmalaget.

Två minuter efter kvitteringen lyckades LHC fullborda sin vändning i matchen. Magnus Johansson sköt ett skott som Pär Arlbrandt styrde in bakom Munroe.

Växjö lyckades kvittera för andra gången i matchen strax därefter när Alexander Johansson styrde in pucken bakom Tarkki via bröstet efter skott av Noah Welch.

Linköping fick med fem minuter kvar att spela chansen i fem mot tre. Efter en avblåsning fick Pär Arlbrandt en smäll i ryggen och föll till isen, en situation som domarna uppfattade som en filmning. Arlbrandt fick två minuter för diving plus ytterligare tio minuter för misconduct.

Matchen såg inget avgörande efter full tid och gick således till overtime. Där kunde Växjö avgöra redan efter 17 sekunder genom Alexander Johansson som därmed blev tvåmålsskytt i matchen.