• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Förlust med uddamålet i kvartsfinal 4

21 mars 2014 22:00

Matchserien mellan Linköping och Frölunda är utjämnad. Gästande lag Frölunda vann matchen med 2-3 i en hockeymatch som höll väldigt hög kvalité. Nästa match i serien spelas på söndag i Göteborg.


Linköping fick en drömstart i kvartsfinal 4 i Cloetta Center. Redan efter en halv minut tog hemmalaget ledningen i matchen genom Simon Hjalmarsson som hittade nätet efter en sidledspassning av Mattias Sjögren.

Matchinledningen var i övrigt en jämn historia och lagen bytte målchanser med varandra. Det var farligt åt båda håll och LHC var ytterst nära att utöka ledningen genom Simon Hjalmarsson men reflexräddning från Lars Johansson satte stopp för det.

Efter sex och en halv minut kvitterade Frölunda ställningen i matchen efter en tilltrasslad situation som slutade med att Niclas Lasu petade in pucken. En minut senare tog Frölunda ledningen i matchen genom Andreas Johnson som hittade en lucka bakom Högberg.

Frölunda hade sedan initiativet i matchen och var det lag som skapade flest och bäst målchanser. LHC hade stundtals problem i defensiv zon vilket Frölunda var effektiva med att utnyttja. När periodsignalen sedan gick för den första perioden var gästerna från Göteborg i en uddamålsledning.

Linköping inledde den andra perioden med powerplay efter en sen utvisning på Frölundas lagkapten Joel Lundqvist. Hemmalaget skapade ett par chanser i sitt numerära överläge men lyckades inte hitta nätet bakom Johansson.

Inte heller i matchens andra powerplay, som kom strax därefter, lyckades LHC kvittera ställningen. Trots ett bra spel från LHC i merparten av de två minuterna lyckades Frölunda och Lars Johansson hålla tätt.

LHC flyttade fram sitt offensiva spel i den andra perioden och försökte åstadkomma en kvittering i matchen. En kvittering var bara centimetrar bort efter elva minuter när backen Magnus Johansson träffade stolpen bakom Johansson.

Efter drygt arton minuter spelade i perioden var det dags för LHC:s Johannes Salmonsson att uppsöka utvisningsbänken. Frölunda utnyttjade sitt powerplay efter en halv minut när backen Mikael Wikstrand avlossade ett slagskott som en skymd Högberg släppte förbi sig.

Inför den tredje perioden var LHC således i ett tvåmålsunderläge. För att åstadkomma en förändring valde Linköping att byta målvakt och Christian Engstrand ställde sig mellan stolparna.

Frölunda skapade chanser de första minuterna minuter men sen kom mycket att handla om Linköping och jakten på Frölunda. LHC flyttade upp styrkorna, anföll med fler spelare och försökte lägga så många puckar som möjligt på mål.

Efter sex och en halv minut fick LHC utdelning på jakten då Mark Matheson styrde in en retur med hjälp av sin vänstra skridsko. Målet krävde granskning med hjälp av videodomaren, en granskning som tog ganska lång tid. När domaren Morgan Johansson annonserade i högtalarna att målet de facto var godkänt utbröt ett jubel som saknar motstycke den här säsongen.

LHC fortsatte att trycka på framåt och var nära att få hål på Lars Johansson för tredje gången i matchen. Men pucken studsade inte hemmalagets väg, Frölunda vann och matchserien är därmed utjämnad.