• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Dam: LHC kopplade greppet om en finalplats

9 mars 2016 23:02

Linköping HC hade vunnit alla fyra matcher mot Djurgården IF i Riksserien. Men onsdagskvällens semifinal mot DIF blev allt annat än enkelt. Förlängning krävdes för att LHC skulle vinna på bortaplan med 1-2.


LHC inledde den första semifinalen borta mot Djurgården piggt och var laget som förde matchen i första perioden. Man hade en del bra lägen, men Djurgården var inte heller ofarliga. Men två bra målvakter i form av Florence Schelling (LHC) och Lovisa Berndtsson (DIF), såg till att ställningen efter 20 minuter fortfarande var 0-0.

I början av andra perioden var det återigen LHC som inledde bäst. Det gjorde att hemmalaget blev slarviga och fick en utvisning för sex spelare på isen. Dock lyckades inte LHC ta vara på detta powerplay. Efter det höjde sig Djurgården och skapade en del bra lägen, dock utan utdelning. Linköping fortsatte spela bra, men fick inte heller in sina chanser. Därför var ställningen efter mellanakten fortfarande mållöst.

– Det var bra ställningstagande ute på isen. Det gick fram och tillbaka. Både vi och de hade chanser. Det var jämt och kul att spela, säger LHC:s huvudtränare Peter Frantz.

I början av tredje perioden åkte LHC på en rejäl kalldusch i form av 1-0 till hemmalaget, trots att Cluben hade varit det bättre laget i matchen. Linköping var skakat och frustrerade efter målet och det ledde till onödiga utvisningar, som man lyckades reda ut. Men tillslut skulle vinden vända för Östgötarna när Jennifer Wakefield kvitterade till 1-1, 14:39 in i perioden. I Slutskedet av tredje perioden drog hemmalaget på sig en utvisning för otillåten tackling. Då tog LHC timeout för att försöka avgöra tillställningen innan full tid. Dock klarade Djurgården detta powerplay och förlängning var att vänta.

– De får ett tvivelaktigt mål som vi upplever går stolpe, ribba och ut. Men efter lite fundering dömde domaren mål. Det var vi inte nöjda med. Dock var det starkt av tjejerna att komma tillbaka ifrån det, säger Frantz.

Med lite mer än fem minuter spelad av övertidsperioden avgjorde Denise Altmann matchen genom att sätta 1-2-målet med en snygg backhand. Därmed har Linköping HC chansen att gå till final på lördag. Matchen spelas hemma i Stångebro Ishall och startar 15:30.

– Jag tyckte inte att vi spelade vår bästa hockey nu. Men vi tar med oss att vi lyckades vända matchen. Det ska bli fantastiskt roligt att spela hemma, avslutar Peter Frantz.

<