• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Sön 05 Mar (1 match)

"Vi är förberedda på en lång matchserie"

20 mars 2014 16:42

Linköpings Hockey Club leder matchserien med 2-1 inför morgondagens hemmamatch i Cloetta Center. I LHC-lägret råder det inga tvivel, det här är långtifrån avgjort.
– Det har varit jämna matcher rakt av och det kommer bli jämnt i morgon, det är det man får ställa in sig på, säger Magnus Hävelid.


Linköpings Hockey Club besegrade igår Frölunda på bortaplan och tog därmed ledningen i matchserien. En seger som grundade sig i otroligt hårt jobb och en offervilja i det defensiva spelet.

– Vi visade upp ett fantastiskt bra försvarsspel samtidigt som vi hade en hel del bra spelvändningar och bra grundfart i vårt spel. Men det är försvarsspelet som är nyckeln, vi lyckas stänga mitten och gör det svårt för dem att hitta spelvägarna, säger Magnus Hävelid och fortsätter med att säga:

– Marcus spelar väldigt tryggt i mål, vi jobbar bra med lösa puckar runt honom och visar upp en fantastisk arbetsmoral. Det måste vi fortsätta med.

I morgon kväll är det så dags för den fjärde kvartsfinalen, en match som spelas i Linköping och Cloetta Center. För LHC är det inget snack om vad som gäller, det är ett fortsatt hårt jobb i 60 minuter som är segerreceptet.

– Det har varit jämna matcher rakt av och det kommer bli jämnt i morgon, det är det man får ställa in sig på. Vi måste ha ödmjukheten och fortsätta med det hårda jobbet för då är vi svårslagna. Sen har vi offensiva spelare som har möjligheten att ta tillvara på chanserna när de dyker upp. Det står 2-1 i matcher och vi är förberedda på en lång matchserie. Vi vill jaga en serietvåa, det är en bra morot för oss.

Läget i laget:
Mattias Sjögren är åter tillgänglig för spel efter sin två matcher långa avstängning. Lagledningen hälsar att laget kommer att tas ut efter morgondagens lättare träning på förmiddagen.