• Huvudsponsorer

Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Söndag Sön 21 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Onsdag Ons 24 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Söndag Sön 4 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar

Dam: Säsongen tog slut i Stockholm

12 mars 2017 22:19
Dam

Det blir en fjärde rak SM-final för LHC:s damlag. Säsongen 2016/2017 tog slut under söndagen när laget föll mot Djurgården i den tredje och avgörande semifinalen.


Linköping fick en bra start på matchen mot Djurgården och skapade tidigt ett par möjligheter mot Djurgårdens Lovisa Berndtsson.

Halvvägs in i perioden fick LHC chansen att spela powerplay men lyckades inte utnyttja det numerära övertaget. Istället var det Djurgården som tog ledningen i den spelformen. Andrea Dalen fick ett öppet läge och hittade en lycka bakom Florence Schelling.

Uppförsbacken blev än lite brantare tre minuter in i den andra perioden när Djurgården utökade ledningen till 2-0 genom Hanna Olsson.

Linköping försökte ta sig tillbaka in i matchen målmässigt, men Djurgården var strukturerade i sitt försvarsspel och lyckades gång på gång störa LHC i uppspelsfasen.

Därtill hade Linköping problem i sitt powerplay-spel där avsluten som togs allt för ofta fastnade i trafiken framför mål.

Djurgården utökade ledningen till 3-0 tio minuter in i den tredje perioden när Tina Enström stack iväg på en kontring i boxplay och lyfte in pucken bakom Schelling.

LHC reducerade till 3-1 en minut senare genom Ingrid Morset och LHC fick lite hugg på motståndarna. Men med en och en halv minut kvar av matchen punkterade Djurgården matchen när Rebecca Stenberg gjorde 4-1.

Därmed är säsongen över för Linköpings damlag.