• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

LHC vann i Scandinavium

19 mars 2014 21:30

Linköping stod för en riktigt stark defensiv insats på onsdagkvällen. Trots ett chansmässigt övertag och stor seger i skottstatistiken för hemmalaget vann LHC med 1-3 efter två mål av Johannes Salmonsson.


Det var en jämn matchinledning i Scandinavium med ett visst övertag för Frölunda i målchanser. LHC spelade bra fram till offensiv zon men stötte på patrull i avslutningsfasen där Frölunda offrade sig och täckte skott.

LHC:s försvarsspel var fortsatt bra och man såg till att hjälpa målvakten Marcus Högberg på allra bästa sätt genom att täcka ett flertal skott och samla upp de returer som Högberg släppte.

Efter nio och en halv minut kom matchens första utvisning för LHC efter att Jakub Vrana utfört en tripping på en spelare i hemmalaget. Frölunda skapade inte mer än ett fåtal chanser i powerplay och de räddades av Högberg mellan stolparna.

Hemmalagets bästa chans i den första perioden kom efter tretton minuter när Magnus Kahnberg fick öppet läge i slottet, skottfintade ner Högberg och avslutade mot en målbur som i stort sett var helt öppen, men då stack Högberg fram armen och räddade på fotbollsmanér.

I den sextonde minuten tog Linköping ledningen i matchen genom Johannes Salmonsson, som efter en dragning lyckades bryta sig inför framför Linus Fernström och sätta ledningspucken i mål.

En minut efter ledningsmålet var det dags för LHC:s första powerplay i matchen när John Klingberg blev utvisad för tripping. LHC skapade inte speciellt många chanser i powerplay och fick inte utdelning i powerplay. Därmed lyckades LHC hålla sig kvar i offensiv zon och tolv sekunder efter att Frölunda blev fulltaligt utökade LHC ledningen till 2-0.

Mattias Bäckman spelade fram Jonas Almtorp som stod fri i slottet och Almtorp i sin tur hittade nätet med ett rappt avslut. Målet från Almtorps klubba gav LHC en tvåmålsledning som man höll den första perioden ut.

Linköping skapade den andra periodens första målchans genom Pär Arlbrandt, som fick ett bra läge i och avlossade ett skott från den högra tekningscirkeln, avslutet gick emellertid utanför Fernströms målbur.

De efterföljande minuterna handlade mycket om hemmalaget som inledde sin jakt på reducering och lyckades sätta press mot LHC:s målbur. Frölunda hade dock stora problem med att komma in på mål och fick mestadels ta sina avslut utifrån.

Den första riktigt heta chansen som Frölunda skapade i den andra akten var när förre LHC-forwarden Robin Figren tog ett avslut strax framför mål och återigen svarade Högberg med att rädda pucken.

Frölunda förde spelet mer och mer vilket medförde ett hårt jobb i defensiven för Linköping. LHC skapade ett fåtal chanser där merparten av dessa var kvalificerade och bra chanser.

I den femtonde minuten fick Frölunda chansen i powerplay för andra gången i matchen när Albin Lorentzon blev utvisad för interference, en utvisning som kom efter ett längre anfall av Frölunda. En minut och tio sekunder in på utvisningen drog LHC på sig ännu en utvisning och spel tre mot fem väntade LHC.

Frölunda pressade Linköping i sitt powerplay men gästerna från Östergötland visade upp en otrolig offervilja och klarade av både tre mot fem och fyra mot fem.

LHC genomförde den andra perioden på ett väldigt bra sätt ur ett defensivt perspektiv och var i en fortsatt tvåmålsledning inför den tredje perioden.

Den tredje perioden inleddes med fyra mot fyra spel efter varsin utvisning i samband med den andra periodens slutsignal. Frölunda satte högsta fart från start och lyckades tidigt etablera ett spel som mer påminde om powerplay än spel med lika många spelare på isen.

Men LHC var fortsatt starka i egen zon och visade upp samma offervilja som tidigare under matchen. Trots att Frölunda skapade ett flertal chanser kändes det inte speciellt farligt på grund av LHC:s försvarsspel och bra målvaktsspel från Högberg.

Men ju längre perioden gick desto farligare blev hemmalagets anfallsspel. Frölunda kastade iväg i stort sett varenda puck mot mål och satte Marcus Högberg under press.

Med fem minuter kvar reducerade Frölunda ställningen till 1-2 efter ett mycket vackert. Jonas Ahnelöv skickade iväg en skottpassning som Anton Axelsson styrde in på bortre stolpen.

Mindre än en minut efter Frölundas reducering blev hemmalagets Christian Bäckman utvisad för hakning och LHC fick chansen i powerplay. LHC:s powerplay var dessvärre inte speciellt bra och Frölunda klarade av två minuter i numerärt underläge.

Med en minut och nio sekunder kvar av den tredje perioden valde Frölunda att ta timeout samt plocka ut sin målvakt Linus Fernström för att spela sex mot fem. Forceringen slutade dock inte väl för hemmalaget då Johannes Salmonsson skickade in det avgörande målet i tom kasse.