• Huvudsponsorer

"Vi måste våga spela"

20 november 2013 17:11

I lördags bröt Linköpings Hockey Club sin förlusttrend när Luleå besegrades med 3-2 efter overtime. I morgon är målet att Linköping ska fortsätta på segerspåret när Färjestad gästar Cloetta Center.


– Det blir viktigt att vi fortsätter med det vi påbörjade senast. Vi vill spela ett försvarsspel med ett hårt hemjobb, där vi är starka framför eget mål men samtidigt har samma energi som senast. Vi måste våga spela, visa upp ett bra självförtroende och en bra energi, säger Roger Melin.

I lördagens match gjorde nyförvärvet Oscar Sundh debut i LHC-tröjan. Han stod för en väldigt bra insats i sin första match och visade varför LHC har valt att plocka in honom till truppen.

– Oscar bidrar med mycket energi. Han är en gladprick som peppar sina lagkamrater, åker mycket skridskor ute på isen och vill ta pucken till mål. Jag tycker att han bidrar till det som vi pratar mycket om.

LHC och Färjestad möttes så sent som för en vecka sedan. Då vann Färjestad med 5-2 efter en av Linköpings sämre insatser den här säsongen. Nu råder revanschlystnad inför morgondagens möte.

– Det är det som är skönt med att möta lag två gånger tätt inpå varandra. Då man vill på ett annat sätt revanschera sig för förlusten senast då man har den bilden i huvudet. Den senaste matchen var sådär, med undantag för den andra perioden.

Läget i laget?
– Det är bara Jonas Almtorp som är på skadelistan.