• Huvudsponsorer

"Vi står inför en härlig utmaning"

18 mars 2014 16:26

På förmiddagen genomförde Linköpings Hockey Club ett frivilligt ispass där åtta spelare samt två målvakter beträdde Cloetta Centers is. För övriga stod vila och rehabilitering efter gårdagens på schemat, allt för att göra sig redo på morgondagens match i Scandinavium.


– Vi tog en riktigt skön vinst igår och jag tycker att vi gjorde oss förtjänta av den. Vi visade upp en härlig arbetsmoral och bra attityd rakt igenom, samt ett bättre försvarsspel än vad vi visade upp i första matchen, säger Magnus Hävelid.

Matchserien står för närvarande 1-1 inför morgondagens tredje match i serien där LHC åter slår som underdog på bortaplan. Då vill Magnus se att LHC bygger vidare på gårdagen.

– Vi ska bygga vidare på det och fortsätta spela vårt uppoffrande försvarsspel där vi håller dem på utsidan och är bra i boxplay. Vi vill också ha våra snabba spelvändningar så att vi kan hota dem framåt och få längre anfall i offensiv zon. Vi har en väldigt bra känsla i gruppen just nu, vi slår i underläge och det passar oss perfekt.

Det finns ingen risk för trötta ben och skallar?
– Det känns inte så. Jag tycker att det blev en bra fördelning på istiden igår och flera var på is idag. Dessutom blir det extra energi när man vinner en sådan match och det är en härlig tid att spela just nu. Det syns i gruppen, det är många leenden och vi står inför en härlig utmaning.

Läget i laget:
Samtliga spelare som spelade i matchen igår är tillgängliga för spel. Laget kommer att tas ut i morgon och det finns en möjlighet att någon av spelarna på skadelistan är tillbaka i morgon.