• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Matchrapport: Linköping-Färjestad 1-0

14 februari 2012 21:23

LHC besegrade Färjestad med 1-0 och tog tre väldigt viktiga poäng i kampen kring de båda strecken. Patrick Yetman blev stor matchhjälte med sitt första mål i LHC-tröjan.


Färjestad startade matchen bäst och skapade tidigt ett par bra lägen för att ta ledningen i matchen. Efter två minuter fick LHC sin första utvisning för matchen och i Färjestads power play var det nära både en och två gånger att bortalaget tog ledningen. LHC hade tur och klarade av utvisningen men hade problem att komma igång i matchen. Färjestad fortsatte att trumma på och visade upp ett mycket bra spel medan LHC såg passiva ut och hade problem att ta sig ut ur den egna försvarszonen.

Det var först i samband med Linköpings första power play som LHC fick fart på sitt offensiva spel och som de lyckades skapa riktigt bra målchanser. Mark Hartigan sköt direkt på ett instick från Jaroslav Hlinka, ett skott som Nihlstorp i Färjestads målbur lyckades rädda. LHC lyckades inte göra mål i sitt power play, däremot kom ledningsmålet i spel fem mot fem. Patrick Yetman förvaltade en retur och gjorde sitt första mål i LHC-tröjan. Linköping avslutade sedan perioden i power play men lyckades inte utöka ledningen.

Den andra perioden bjöd på en fartfylld inledning där de båda lagen bytte chanser med varandra, chanser som var tillräckligt bra för att kunna resultera i mål. LHC var närmast när Carl Söderberg slängde in en puck på mål som styrdes via Sanny Lindström och framtvingade en reflexräddning från Nihlstorp. Den andra perioden förblev mållös trots bra målchanser från de båda lagen. Nihlstorp samt Norrena stod för bra räddningar och stoppade allt som kom i deras väg.

LHC fick ett tidigt power play i den tredje perioden och därmed en riktigt bra chans att utöka ledningen. Men det numerära överläget från Linköping var inte speciellt bra och det blev aldrig riktigt farligt framför Färjestads målbur. I spel fem mot fem fick LHC sedan en riktigt bra möjlighet när de fick två bra chanser från nära håll utan att göra mål. Gästerna från Karlstad fick power play efter sju minuter och därmed en bra möjlighet att kvittera ställningen i matchen. FBK fick bra tryck i power play men LHC lyckades återigen reda ut situationen och kunde återigen växa in i matchen och gå för att utöka ledningen.

Färjestad försökte och försökte i det offensiva spelet för att åstadkomma en kvittering men LHC spelade upp sig i defensiven och de skott som lyckades gå genom försvaret togs om hand av Fredrik Norrena som stod för en riktigt bra insats under tisdagskvällen. Färjestad plockade ut sin målvakt men lyckades inte kvittera. LHC tog tre väldigt viktiga poäng i och med 1-0 segern.