• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Chad Kolarik avgjorde i overtime

17 mars 2014 23:00

Det blev en lång kväll för de 6015 åskådarna i Cloetta Center. Det krävdes fyra perioder och fyra minuter innan avgörandet kom från Chad Kolariks klubba. Därmed har LHC utjämnat matchserien till 1-1.


Matchinledningen i Cloetta Center var fartfylld och intensiv med målchanser åt båda håll. LHC skapade den första riktigt heta chansen efter två och en halv minut när Simon Hjalmarsson avlossade ett skott som gick precis utanför Frölunda-målvakten Lars Johanssons målbur.

I den åttonde minuten tog Linköping ledningen i matchen. Anfallet startade med en uppåkning av Jakub Vrana, därav hamnade pucken hos Hultström som sköt mot mål och på returen dök Eric Himelfarb upp och satte ledningsmålet mellan benen på Johansson.

Andra halvan av den första perioden innehöll en visst övertag för gästerna Frölunda sett till puckinnehav och tid i offensiv zon. LHC spelade dock ett väldigt stabilt försvarsspel och gav inte Frölunda några ytor att använda för att ta sig in på mål.

Frölunda fick ett powerplay i slutskedet av perioden men lyckades inte skapa tillräckligt för att hota mot LHC:s målbur.

Inledningen av den andra perioden handlade väldigt mycket om kamp istället för skönspel. LHC visade upp visa problem i defensiv zon och lyckades spela fast sig själva ett antal gånger.

I den nionde minuten drog LHC på sig sin andra utvisning i matchen och Frölunda fick därmed en god chans till kvittering. LHC visade återigen upp ett bra boxplay och klarade av den press som Frölunda skapade i powerplay.

Frölunda var något hetare än Linköping under den andra perioden, skapade fler chanser och fick tillslut utdelning. Anton Axelsson skickade iväg ett skott från distans som gick mellan benen på Daniel Rahimi och sedan in bakom Marcus Högberg.

LHC fick avsluta perioden med sitt första powerplay i matchen men lyckades inte få utdelning under den dryga minut som återstod. Därmed fick LHC även inleda den tredje perioden i numerärt överläge.

Linköping lyckades inte utnyttja den dryga minut som man hade i powerplay utan fick istället fokusera på att spelet i fem mot fem. Där var LHC inledningsvis betydligt bättre än under den andra perioden och fick åter igång sitt anfallsspel.

Frölunda blev sedan bättre och bättre och började skapa ett flertal chanser som tvingade Marcus Högberg att ingripa mellan stolparna. LHC krigade på men skapade inte mycket mer än bara halvchanser.

Slutskedet av perioden var fortsatt jämn och känslan var att det kunde ha slutat hur som helst. Men inget avgörande föll från något av lagen vilket medförde att matchen gick till overtime.

I den första overtime perioden var den kampfyllda och något tillknäppta matchbilden förbytt till ren och skär offensiv från båda lagen. Det skapades mängder av chanser åt båda håll, Frölunda hade ett stolpskott medan LHC:s bästa chans kom genom Oscar Sundh som hade öppet läge men träffade en framstörtande Frölunda-spelare.

Frölunda fick ett powerplay med två och en halv minut kvar men LHC spelade väldigt uppoffrande och lyckades klara av sitt boxplay och höll sedan undan perioden ut.

Men i den andra overtime perioden, tillika den femte perioden i matchen kom avgörandet efter fyra minuter. Daniel Rahimi spelade en lång passning fram till Chad Kolarik som hittade nätet bakom Lars Johansson vilket framkallade segeryra hos publiken i Cloetta Center. LHC har i och med denna vinst utjämnat matchserien till 1-1. Nästa match spelas på onsdag i Göteborg.