• Huvudsponsorer

"Vi vet att vi kan spela mycket bättre"

16 mars 2014 17:21

Linköping förlorade igår i den första kvartsfinalen mot Frölunda. Slutresultat skrevs till 3-2 för hemmalaget, som vände LHC:s uddamålslednings till vinst inom loppet av en och en halv minut. I morgon är det dags för LHC:s första hemmamatch i kvartsfinalserien.


De två inledande perioderna handlade väldigt mycket om hemmalaget som skapade ett antal chanser samtidigt som de stängde ihop spelet i egen försvarszon.

– Det kändes som att vi ändå hade hyfsad koll på dem. Visst, vi släppte till några spelvändningar där de fick lite ytor att åka på, men som helhet höll vi ihop laget bra och var starka framför mål. Offensivt var det lite för tafatt, vi tog inte tag i pucken och anföll inte under första och andra. Det tog vi igen i sista där vi verkligen ville jobba ikapp, säger LHC:s Roger Melin.

Vändningen i tredje perioden, kan den betyda något framöver?
– Absolut, vi vet att vi kan spela mycket bättre än vad vi gjorde i första och andra perioden. Det tycker jag också att vi visar i tredje perioden och det måste vi visa upp från start i morgon. Vi får inte åka och vänta på någonting för det finns inte någonting att åka och vänta på.

Blir det full fart framåt i morgon?
– Det blir både och. Vi kan inte bara tokköra utan vi ska fortsätta spela ett fokuserat och bra försvarsspel, men när vi väl erövrar pucken måste vi våga hålla i pucken och spela ett vårdat och bra anfallsspel.

Läget i laget:
Det finns några frågetecken i LHC inför morgondagen och lagledningen hälsar att man väntar tills i morgon med att ta ut laget.