• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Andra raka vinsten för LHC!

18 februari 2015 21:40

En riktigt bra period räckte på onsdagskvällen för seger på onsdagskvällen. LHC besegrade Brynäs med 5-3 där första perioden fällde avgörandet med tre mål för gästerna.


Det var en jämn inledning i matchen där båda lagen utbyte målchanser under de inledande minuterna med bra räddningar från såväl Marcus Högberg som Bernhard Starkbaum.

Sex och en halv minut in hade Jeff Taffe ett väldigt bra läge precis framför mål, men lyckades inte att träffa vare sig mål eller hemmalagets målvakt Bernhard Starkbaum.

En minut senare kom Linköpings ledningsmål. LHC iscensatte en snabb spelvändning som avslutades med att Broc Little satte in pucken intill den bortre stolpen.

Brynäs hade sedan en bra period där de skapade chanser men det kändes aldrig riktigt farlig, delvis på grund av Marcus Högbergs stabila målvaktsspel.

I den femtonde minuten i perioden utökade LHC ledningen till 2-0 genom Jacob Micflikier, ett mål som till viss del påminde om Broc Littles mål sju minuter tidigare.

Tre minuter senare var det dags igen. Mattias Sjögren hittade fram till Jonas Junland som hade åkt sig till en fri yta och styrde in pucken mellan benen på Starkbaum.

LHC hade bud på ytterligare mål i slutskedet av den första perioden men lyckades inte hitta nätet för fjärde gången.

I den andra perioden drog LHC på sig sin första utvisning i matchen när Jonas Junland gjorde sig skyldig till en interference.

I det boxplay som följde spelade LHC stabilt och gjorde ett bra jobb under två minuter vilket resulterade i att Brynäs inte lyckades komma närmare LHC målmässigt.

Det var mycket Brynäs under den andra perioden och LHC agerade inte med samma pondus och självklarhet som de gjorde under den första perioden. Gästerna från Östergötland var stundtals omständliga i sitt eget spel vilket hemmalaget utnyttjade.

Men när Brynäs väl kom in i zon och kom till avslut så stod Marcus Högberg i vägen med ett stort antal stabila räddningar och ett antal riktigt kvalificerade.

Linköping stack upp vid ett par tillfällen och när väl chanserna uppdagades så blev det farligt.

I den elfte minuten i andra perioden utökade Linköping ledningen till 4-0. Jonas Almtorp styrde en puck mot mål och på returen stack Johannes Salmonsson fram och petade in pucken mellan benen på inbytte målvakten Johan Holmqvist.

Det var fortsatt omständligt under avslutningen av perioden och LHC gav bort pucken till Brynäs som skapade målchanser.

Men ett riktigt bra målvaktsspel från Marcus Högberg såg till att LHC var i fyramålsledning inför den tredje perioden.

Linköping skapade tidigt ett par chanser i den tredje perioden, men efter ett par minuter började det allt mer handla om Brynäs och deras jakt på reducering.

Efter tre minuter kom första målet när backen Christian Djoos fick på en riktig projektil som en skymd Marcus Högberg inte såg.

Brynäs tryckte på framåt och LHC fick alltmer förlita sig på ett stabilt försvarsspel och snabba spelvändningar. Just en snabb spelvändning gav upphov Brynäs första utvisning i matchen när Johannes Salmonsson blev fälld i offensiv zon.

Direkt i boxplay slarvade LHC med pucken vilket gjorde att Brynäs Daniel Mannberg fick ett kontringsläge som han förvaltade och reducering nummer två var ett faktum.

I samma powerplay utökade LHC ledningen till 5-2 när Nichlas Hardt styrde in ett skott från Magnus Johansson.

Brynäs trummade på och Linköping hade stundtals riktigt stora problem med hemmalagets offensiv. Brynäs lyckades närma sig ytterligare en gång när Pathrik Westerholm rundade kassen och la in pucken bakom Högberg.

Hemmalaget tryckte på hårt men Linköping lyckades kämpa sig till en vinst i slutskedet av matchen.