• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC vände och vann mot Luleå

16 november 2013 21:40

Eric Himelfarb klev fram i förlängningen och satte stopp för LHC:s förlustsvit. Linköping besegrade Luleå med 3-2 efter att ha kommit tillbaka från ett tvåmålsunderläge i den andra perioden.


Linköping skapade matchens första riktigt heta målchans när Pär Arlbrandt kom fri mot Daniel Bellissimo efter drygt tre minuters spel, avslutet var emellertid för svagt från LHC-forwardens sida.

Luleå i sin tur skapade en bra chans efter fyra minuter när unge Lucas Wallmark slängde in en puck mot mål från snäv vinkel, ett skott som räddades av Christian Engstrand.

I samband med avblåsningen efter Engstrands räddning var den ena av två huvuddomare, Christoffer Karlsson, tvungen att lämna isen på grund av en skada som uppstod ett par minuter tidigare.

Den första perioden innehöll bra spel från båda sidor och ungefär lika många målchanser för vardera lagen. LHC skapade ett par väldigt bra chanser i powerplay men lyckades inte få hål på Bellissimo.

Istället var det Luleå som tog ledningen i matchen när Linus Klasen direktsköt på en passning från Linus Persson och hittade nätet bakom Engstrand.

LHC öppnade bra i den andra perioden och skapade ett par bra chanser under de inledande minuterna. Bland annat fick Oscar Sundh ett bra läge framför kassen, men lyckades inte få pucken i nät.

Efter tre minuter lyckades Luleå med det som LHC tidigare hade misslyckats med, nämligen hitta nätet. Anton Hedman fick fri lejd framför Engstrand och förpassade pucken i nät mellan LHC-målvakts benskydd.

Tre minuter efter Luleås 2-0 mål lyckades så LHC hitta nätet bakom Bellissimo. Simon Hjalmarsson spelade till Pär Arlbrandt som med ett direktskott gav LHC kontakt i matchen.

Efter tolv minuter lyckades LHC kvittera ställningen i matchen. Chad Kolarik släppte upp pucken till Jonas Junland som med ett dragskott överlistade Bellissimo och gjorde sitt fjärde mål i SHL.

Linköping var nära att reducera vid ett par tillfällen i slutet av den andra perioden, närmast kom Joachim Rohdin som var ytterst nära att slå in en retur bakom Luleås målvakt. Men det var det närmaste LHC kom ett ledningsmål i den andra perioden och matchen var således i ett likaläge inför den tredje perioden.

Där öppnade LHC på ett bra sätt, efter 45 sekunder var Simon Hjalmarsson nära att ge LHC ledningen med en styrning efter pass av Chad Kolarik.

Två minuter efter Hjalmarssons läge fick Luleå ett gyllene läge men Christian Engstrand gjorde en bra sidledsförflyttning och räddade skottet från Linus Persson.

Linköping spelade stundtals riktigt bra under den tredje perioden, där mycket handlade om forwarden Chad Kolarik som såg ut att trivas i sin nygamla roll som center. Dessutom visade LHC upp en bra intensitet och frenesi vilket satte Luleå under press ett antal gånger.

Med två minuter kvar av perioden trodde hela Cloetta Center att Oscar Sundh gett ledningen till LHC. Men efter videogranskning stod det klart att målet dömdes bort på grund av hög klubba. Matchen gick istället till förlängning.

Där lyckades LHC bryta sin mörka svit när Eric Himelfarb avlossade ett skott som Bellissimo inte lyckades rädda. Eric sköt därmed två poäng till LHC med sitt första mål för säsongen.