• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Linköping föll i första kvartsfinalen

15 mars 2014 19:30

Linköping förlorade på lördagkvällen i den inledande kvartsfinalen mot Frölunda. LHC hade bra läge med en uddamålsledning i mitten av den tredje perioden, men hemmalaget vände tillbaka och vann matchen.


Matchinledningen i Scandinavium var intensiv och båda lagen skapade chanser direkt från start. I LHC var det formationen med Sundh, Himelfarb och Rohdin som skapade den första riktigt heta chansen, då Rohdin spelade fram Sundh som på fri yta styrde pucken och gav Frölunda-målvakten Linus Fernström problem.

Frölunda hade sedan en period på ett par minuter där de skapade ett flertal bra målchanser som tvingade Marcus Högberg till ett par vassa aktioner.

Efter drygt åtta minuters spel utdömde domarna matchens första utvisning till Frölunda, vilket innebar powerplay för LHC. Linköping skapade ett par bra chanser i powerplay men lyckades inte hitta nätet bakom Linus Fernström.

Strax därefter var det LHC:s tur att spela boxplay, en spelform som LHC har bemästrat bra den senaste tiden.

Linköping klarade av Frölundas powerplay men en halv minut efter att LHC blev fulltaligt tog Frölunda ledningen i matchen. Dick Axelsson höll i pucken länge och levererade sedan en passning som gav öppet mål för Magnus Kahnberg som placerade in pucken bakom Högberg.

Efter femton och en halv minut var det åter dags för LHC att spela boxplay när Mattias Sjögren blev utvisad för charging. I samband med utvisningen började känslorna att koka allt mer och stämningen på isen blev allt mer irriterad.

LHC klarade av ännu ett boxplay och avslutade sedan perioden på ett bra sätt, men spräckte inte Fernströms nolla.

Hemmalaget öppnade piggt även i den andra perioden och satte LHC under press per omgående. Som en följd av detta drog LHC på sig sin tredje utvisning i matchen efter två och en halv minut och Frölunda fick åter chansen i powerplay.

Återigen spelade LHC bra i boxplay och satte stopp för Frölundas powerplay men var fortsatt tillbakapressade när det sedan var dags för spel med lika många spelare på isen.

LHC stack upp emellanåt men lyckades inte skapa några riktigt bra målchanser. Frölunda höll ihop defensiven på ett bra sätt vilket var den största faktorn till att LHC inte kom speciellt nära ett kvitteringsmål.

Först efter drygt tetton minuter skapade Linköping en riktigt het målchans då Jakub Vrana spelade fram en fristående Eric Himelfarb, som dock inte lyckades styra in pucken bakom Fernström.

Fjorton och en halv minut in i perioden fick LHC sin andra chans i powerplay i matchen, ett powerplay där LHC inte lyckades skapa speciellt många chanser. Direkt när Frölunda blev fulltaligt drog Eric Himelfarb på sig en utvisning och boxplay väntade således för LHC.

Hemmalaget skapade dock inte speciellt mycket i powerplay och LHC lyckades återigen klara av sitt boxplay. Frölunda avslutade perioden starkt men utökade inte ledningen. Det var således en fortsatt uddamålsledning för hemmalaget inför den tredje perioden.

Linköping öppnade piggt i den tredje perioden och fick efter drygt två minuter utdelning. Joachim Nermark slängde in en puck på mål som en framstörtande Jakub Vrana slog in bakom Fernström.

Linköping fick till synes mycket energi av sitt kvitteringsmål och pressade Frölunda i det efterföljande bytet. Frölunda lyckades emellertid ta sig ur pressen men spelbilden var utjämnad jämfört med de två inledande perioderna.

Åtta minuter in i perioden tog LHC ledningen i matchen. Johannes Salmonsson och Jonas Almtorp gjorde ett gott arbete med att snurra upp Frölundas försvar innan pucken hamnade hos Chad Kolarik som satte ledningspucken bakom Fernström.

LHC hade sedan chansen att punktera matchen när Chad Kolarik kom fri mot Fernström, men avslutet från SHL:s skytteligavinnare räddades av Frölunda-målvakten.

Hemmalaget kvitterade sedan efter tolv minuter genom Joel Lundqvist för att en och en halv minut senare återta ledningen i matchen genom Max Görtz.

Linköping pressade sedan på i slutet av den tredje perioden och var nära att få in kvitteringen men nådde inte ända fram. Frölunda leder därmed kvartsfinalserien med 1-0 i matcher.