• Huvudsponsorer

Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)
Tor 11 Jan  (1 match)

Förlust i Skellefteå

19 oktober 2017 23:14
Efter Match

LHC gjorde till stora delar en bra insats på bortaplan mot Skellefteå. Fram tills det var fem minuter kvar på klockan skiljde ett mål men två mål inom tolv sekunder för hemmalaget sänkte Linköping.


Linköping inledde matchen bra och skapade under den första perioden ett antal bra målchanser mot hemmalagets målvakt Joni Ortio. Men när klockan ringde in för den första perioden var det hemmalaget som hade 1-0 på tavlan efter mål av Tim Söderlund.

LHC fortsatte att jobba på bra i den andra perioden och orsakade under stunder stor oreda i hemmalagets försvarszon. Skellefteå utökade emellertid sin ledning till 2-0 genom Bud Holloway innan Mathis Olimb satte upp LHC på tavlan med sitt fjärde mål i SHL den här säsongen.

I den tredje perioden skapade LHC ett par möjligheter under de första tio minuterna innan hemmalaget tog över något mer. Med fem minuter kvar fick LHC en utvisning och i powerplay stod Joakim Lindström för en passning modell elegantare och hittade fram till Oscar Möller som satte dit 3-1. Tolv sekunder senare stod Lindström själv för 4-1 och matchen punkterades.

– Man börjar bli less på att säga det, men vi gör väldigt många bra saker. Vi spelar bättre med puck och är rejälare framför vår egen målbur. Men man börjar bli less på att förlora och det är trots allt det som det handlar om, det är dags att börja vinna matcher, säger Eddie Larsson efter matchen.

Vad fäller avgörandet idag?
– När vi jagade som vi gjorde så tog jag en riktig skitutvisning, jag var övertänd och ville för mycket. Det är ganska frustrerande såklart och det är väl där som matchen avgjordes. Man vet aldrig vad som kunde ha hänt, det är bara ett skott och så är matchen lika.

Hur laddar du om efter den här matchen?
– Vi kan inte sitta och gräva ner oss. Vi gör så mycket bra som vi måste bygga vidare på, nu är spelet med pucken bättre och då får vi spendera mindre tid i egen zon. Det kommer att komma, vi måste bara kriga vidare.