• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC tog hem första matchen

10 mars 2014 21:50

Linköpings Hockey Club spelade på måndagskvällen den första matchen i bäst av tre mot MODO. Det blev en ganska komfortabel seger för hemmalaget som slog tillbaka gästerna med 4-0.


Linköping öppnade matchen bäst och skapade ett par bra chanser under den inledande minuten. Efter en minut drog MODO på sig matchens första utvisning och LHC fick således ett tidigt powerplay.

I powerplay tog LHC ledningen i matchen genom Eric Himelfarb som slog in en retur från Linus Ullmark. LHC hade ytterligare ett par bra lägen efter ledningsmålet när Joachim Rohdin var framme men då stängde Linus Ullmark till luckan vid första stolpen.

MODO:s strategi inledningsvis var att spela fysiskt för att på så sätt störa LHC-spelarna och vinna pucken högt i banan. LHC lyckades dock allt som oftast spela sig ur situationerna som uppstod.

LHC hade god kontroll på den inledande periodens första halva och det tog tio minuter innan MODO skapade en riktigt bra målchans.

Efter elva och en halv minut var det åter dags för LHC att spela powerplay efter att Richie Regehr blev utvisad för puck-out. LHC tryckte på i powerplay men lyckades inte få utdelning under sitt andra powerplay.

Avslutningen av perioden var mestadels en kamp mellan LHC:s forwards och MODO-målvakten Linus Ullmark. Linköping tryckte på ordentligt men Ullmark stod för den ena kvalificerade räddning efter den andra.

LHC var fortsatt bättre i den andra perioden och återigen handlade mycket i spelet om kampen mellan LHC:s forwards och Linus Ullmark. MODO-målvakten fortsatte att storspela och var det enda som stod i vägen för en utökad LHC-ledning.

MODO skapade ett fåtal chanser och de chanser som gästerna skapade stoppades av Marcus Högberg i LHC:s målbur.

Gästerna från Ångermanland började efter få mer att säga till om i matchen ju längre den andra perioden gick och började få allt mer tryck i LHC:s försvarszon.

Då stack Mattias Sjögren upp i en kontring och skickade iväg en projektil som tvingade Ullmark att kapitulera. Sjögren gjorde därmed sitt sjunde mål den här säsongen och utökade LHC:s ledning till 2-0.

Fyra minuter senare utökade Linköping till 3-0 genom Oscar Sundh, som efter en fin framspelning från Eric Himelfarb styrde in pucken bakom Linus Ullmark.

Avslutningen av den andra perioden var ganska jämn och båda lagen skapade chanser. Men det var LHC som fick det sista målet i perioden när Chad Kolarik slog in en puck som dansade på mållinjen. Linköping var således i en fyramålsledning inför den tredje perioden.

Den tredje perioden handlade inledningsvis om gästerna från Ångermanland som inledde med powerplay. LHC spelade emellertid bra i boxplay och satte stopp för MODO:s reduceringsförsök.

När utvisningarna var avklarade tog LHC åter över spelet och kontrollerade händelserna i Cloetta Center. MODO stack upp vid ett par tillfällen men lyckades inte skapa några riktigt heta chanser.

LHC tryckte på framåt och skapade stundtals oreda i MODO:s försvarszon. I gästernas lag imponerade målvakten Linus Ullmark som var den enda anledningen till att LHC:s ledning inte var större.

MODO skapade ordentligt tryck i offensiv zon efter drygt åtta minuters spel av den tredje perioden och hade ett par byten där de snurrade runt och skapade bra chanser. Men precis som tidigare stod Marcus Högberg i vägen för de skott som kom i hans väg.

Med sex minuter kvar av perioden fick MODO chansen i powerplay efter en utvisning på Daniel Rahimi. LHC visade fortsatt upp ett imponerande boxplay och satte åter stopp gästernas spel i numerärt överläge.

LHC drog på sig ytterligare en utvisning i slutskedet men höll undan hela vägen. Linköping har därmed 1-0 i matcher inför onsdagens bortamatch i Örnsköldsvik.