• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Matchrapport: Frölunda-Linköping 1-2

5 november 2011 21:03

LHC tog en efterlängtad seger. Frölunda besegrades med 1-2 borta i Scandinavium. Spelarna stod för en heroisk kämpainsats och bevakade ledningen från den första perioden ända till slutsignalen.


Det var en oerhört händelserik förstaperiod i Scandinavium. LHC fick en mardrömsstart och Frölunda kunde ta ledningen redan efter fyra minuters spel. Fredrik Pettersson hittade en intrampande Patrick von Gunten i slottet och schweizaren avfyrade ett skott som gick in bakom Fredrik Norrena.

LHC fick in en kvittering per omgående. Andreas Molinder vann en tekning i offensiv zon klockrent bakåt till Johan Åkerman som krutade in 1-1 från blålinjen. Två minuter senare tilldelades Sebastian Karlsson ett matchstraff sedan han satt in en tackling på Magnus Kahnberg. Men LHC-försvaret stod för en heroisk insats under det fem minuter långa numerära underläget och fredade kassen.

Med några minuter kvar av perioden fick man istället chansen i powerplay och tog den. Efter en knackig inledning hittade Jan Hlavac fram till Jaroslav Hlinka på backplats. Hlinka nöp till direkt och framför mål styrde Andreas Jämtin in pucken till 1-2, ett resultat som stod sig perioden ut.

Det var en fortsatt jämn match i den andra perioden. Frölunda tog kommandot och hade hand om det mesta av spelet. LHC var dock ganska farliga då man stack upp i kontringar och lyckades vissa stunder etablera ett tryck mot hemmamålet med duktiga Magnus Hellberg mellan stolparna.

LHC fortsatte att kämpa i boxplay där bland annat Andreas Molinder och Erik Lindhagen stod för fina skottäckningar. Skotten, 6-5 till Frölunda, var inte talande för matchbilden. Det bjöds på offensiv och rolig hockey där båda lagen kom med bra fart in i anfallszonen. De båda målvakterna höll dock nollan i mittenakten.

Frölunda satte gasen i botten direkt i den tredje perioden. Man etablerade tryck per omgående och Nicklas Lasu hade bland annat ett kanonläge från nära håll. LHC fredade sin kasse på ett bra sätt och man höll Frölundaspelarna på rätt sida och de hade förvånansvärt svårt att komma in på kassen.

Det öppnade upp sig allt mer på slutet där lagen kunde kontra friskt. Norrena fick ut foten på något mirakulöst sätt och avvärjde ett skott från Fredrik Pettersson. Robin Figren var framme för LHC:s del och lyckades nästan tråckla in pucken. Närmare än så kom inget av lagen trots en del bra lägen och LHC tog en efterlängtad trepoängare.