• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Linköping kämpade ner Skellefteå

3 januari 2017 21:13
#LHCSKE

Linköping svarade för en helgjuten kämpainsats, med fysiskt spel vilket också gav resultat i offensiven. Det var kampspelarna i laget som fällde avgörandet och dessutom fick vi se en premiärmålskytt i SHL.


I en fartfylld förstaperiod med en hel del tuffa närkamper var Linköping laget som lyckades bäst. Sebastian Karlsson, med en nykritad kontraktsförlängning med Linköping, gav hemmalaget ledningen. Han vräkte sig fram och forcerade in pucken direkt efter tekning efter knappt halva perioden.

Några minuter senare prickade Andrew Gordon in 2-0 med en backhand och hemmalaget var i förarsätet.

Men ett par minuter in i andra perioden reducerade Skellefteå. Joakim Lindström gick upp jämsides med Broc Little i SHL:s poängligatopp med assisten fram till målskytten Emil Djuse. Hans skott var ruskigt hårt och välplacerat.

"Är en sådan häftig upplevelse"

Linköpings Jonathan Rodensjö gjorde sin blott andra match i SHL. Han utmärkte sig på flera sätt under matchen och rev ner applåder från läktaren. I första perioden tacklade han Pontus Petterström ut över sargen och i andra blev han målskytt. Han kom påpassligt fram på en retur och satte 3-1.

– Det är en sådan häftig upplevelse, helt underbart att vara där ute och spela. Jag fick öppen kasse och det var bara att trycka dit den, sa han till C More i andra periodpausen.

Tredje blev ett ställningskrig. Adam Pettersson såg med en välriktad backhand till att sätta Skellefteåreduceringen tidigt. Men den riktiga forceringen hann aldrig komma. Henrik Törnqvist vann närkamper bakom mål, tog sig in framför Skellefteåkassen och satte 4-2 med ett välplacerat skott. Det var då lite mer än fyra minuter kvar och efter det bevakade hemmalaget händelserna på isen.

Emil Sylvegård satte 5-2 efter ytterligare en stark insats i närkampsspelet och Skellefteå kom aldrig riktigt nära trots allt.

– Vi har spelare som ska använda sin kropp, vi åker mycket skridskor och är jobbiga att möta idag, sa Linköpings tränare Dan Tangnes till C More efter matchen.