• Huvudsponsorer

Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Söndag Sön 21 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Onsdag Ons 24 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Söndag Sön 4 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Karlskrona
KHK

Karlskrona räckte inte hela vägen

12 januari 2017 22:21
#LHCKHK

Garrett Roe såg till att Linköping hade en tvåmålsledning efter första perioden mot ett ganska blekt Karlskrona. Men Karlskrona krigade på och det krävdes till slut en straffläggning, där det inte räckte hela vägen för bortalaget.


Linköping och Garrett Roe rivstartade den första perioden och efter drygt sju och en halv minut gjorde han det första målet. Roe fick en passning från Anssi Salmela som han sedan kunde prickskjuta in 1-0 mellan benskydden på Johannes Jönsson. Med drygt tre minuter kvar av första akten var Roe framme igen, efter en pass från Broc Little drog han till med ett direktskott uppe från blå som gick rakt in.

– Vi hade några bra chanser vi kunde göra mål på. Det är bra att få det första målet och vi ska fortsätta spela ett starkt spel och hålla uppe energin i 60 minuter, sa tvåmålskytten Garrett Roe till C More.

Ett helt annat Karlskrona

Om Linköping rivstartade första perioden var det inget mot vad bortalaget gjorde i mittenakten. Efter bara fyra minuter hade Karlskrona kvitterat till 2-2. Först genom Emil Larsson som efter att Joachim Rohdin slängt in pucken framför mål kunde stänka upp pucken i måltaket. Bara tre minuter senare var det dags igen. Daniel Gunnarsson blev helt ren i slottet och 2-2 var ett faktum.

Dan Tagnes tvingades ta time out, något som fick hemmalaget att vakna till. Och med bara tre minuter kvar av den andra perioden var Jakob Lilja framme. Mathis Olimb krigade in pucken framför mål och serverade Lilja ute på vänsterkanten som kunde dundra in ledningsmålet.

Linköping knep extrapoängen

Karlskrona hade fortfarande kvar luften under vingarna som man hade under mittenakten. Samtidigt som hemmalaget inte kom upp i samma form som man hade i den första perioden, istället var det mycket slarv i egen zon. Och Alexander Bergström lyckades få in kvitteringspucken med dryga fem minuter kvar. Bergström kom fri med Johansson och tappade pucken i skottögonblicket, men pucken letade sig ändå in och förbi mellan Johanssons benskydd.

Övertiden var en jämn sådan, men vi skulle få se ett straffavgörande. Och det var Ken Andre Olimb som skulle bli matchvinnare för östgötarna. Olimb stannade upp något framför Jönsson med ett par dragningar för att sedan lägga den över höger benskydd.

– Linköping kör över oss fullständigt, men vi gör det jättebra och går upp till 2-2 sen är det jättesynd att vi inte lyckas. Jag är jättestolt över grabbarna. Fyra poäng mot Linköping i år är ett bra facit. Vi visar att vi kan vända en matchbild. sa Pelle Hånberg till C More.