• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Linköping
LHC

Urstark defensiv från Karlskrona som bröt förlustsviten

17 februari 2017 21:23
#KHKLHC

”Vi tror på er” löd Karlskronafansens banderoll inför mötet med Linköping. En klanderfri defensiv insats senare visade att fansen gjorde rätt i att tro när den 12 matcher långa förlustsviten bröts.


Det var två lag med helt olika formkurvor som drabbade samman i det första mötet i back-to-back mellan Karlskrona och Linköping. Hemmalaget stod noterat på tolv raka nederlag medan gästande Linköping kom till spel som SHL:s formstarkaste lag med sex raka vinster.

Matchen den inledde hemmalaget bäst och fick omgående utdelning. Morten Madsen som stod bakom kassen och lyfte in en backhand framför mål, där dök Filip Cruseman upp och satte 1-0. Resten av perioden handlade nästan uteslutande om gästerna, men östgötarna lyckades inte överlista Karlskronas ramstarka försvarsspel eller få hål på duktige Johan Holmqvist under de första 20 minuterna.

Även i den andra perioden hade Linköping massor av puck, men fortsatt svårt att spela sig igenom hemmalagets defensiv. Östgötarna skulle få tre chanser i numerärt överläge under den andra perioden, men lyckades inte heller där få hål på Holmqvist som stod noterad för 22 räddningar efter två akter. Att jämnföra med Högbergs åtta.

– Vi kämpar och det kanske inte är så snyggt, men vi spelar som vi ska. Vi måste fortsätta att blocka skott och hjälpa Honken. Det är mycket kvar för att vi ska vinna, sa Karlskronas lagkapten Morten Madsen i C More.

"Grabbarna ska vara stolta"

Den tredje perioden skulle se ut ungefär som de första två. Skillnaden var dock att vi skulle bjudas på två mål i den tredje, båda från Alexander Bergströms klubba. Det sista kom i tom kasse, betydde 3-0, men blev inte slutresultatet. Med sex sekunder kvar av matchen spräckte Anton Karlsson Johan Holmqvists nolla fram till 3-1. I och med segern bröt Karlskrona sin 12 matcher långa förlustsvit och är nu tre poäng före Djurgården på sin tiondeplats.

– Det var helt perfekt för det här gänget att vinna på det här viset. Vi hade inte mycket puck, men visade att vi behärskade det här spelet i 60 minuter. Grabbarna ska vara stolta över den här insatsen, sa Karlskronas tränare Ove Molin i C More.

Kommande motståndare:

  • Linköping-Karlskrona, Lör 18 feb 18:30