• Huvudsponsorer

Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Sön 05 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)
Lör 18 Mar (1 match)
Mån 20 Mar (1 match)
Ons 22 Mar (1 match)
Sön 26 Mar (1 match)
Tis 28 Mar (1 match)
Tor 30 Mar (1 match)
Omgång 49 tisdag 28 Februari
Hemma
Frölunda
FHC
3 - 4
SO
Borta
Linköping
LHC

Seger för Linköping till slut - ny tabelltvåa

28 februari 2017 21:52
#FHCLHC

Linköping tappade 3-0 till 3-3 i den tredje perioden mot Frölunda men kunde efter straffläggning åka hem med segern och andraplatsen i sin ägo.


Det var en fartfylld och chansrik inledning på mötet mellan tabelltvåan Frölunda och trean Linköping. Båda lagen stod inför mötet på 88 inspelade poäng. Det var gästerna som skulle få utdelning först. Unge och talangfulle backen Adam Gilling hittade Henrik Törnqvist som skrinnade sig fri och panagade in 0-1 i krysset bakom Johan Gustafsson. Frölunda spelade upp sig i slutet av perioden och hade flera bra chanser att replikera, men Marcus Högberg stod pall.

Östgötarna skulle få en smakstart på den andra perioden. Redan efter 43 sekunder serverade Broc Little Ken Andre Olimb som skickade 0-2 i mål. 37 skunder senare var det dags igen. Mathis Olimb vann pucken mot två Frölundaspelare bakom kassen, hittade Andrew Gordon som färlängde till Jakob Lilja. Den sistnämnda kunde enkelt raka pucken i nät fram till 0-3. Efter målet tog Frölunda timeout och bytte burväktare till Dan Bakala.

I den tredje perioden skulle Frölunda till slut få hål på storspelande Marcus Högberg. Först satte Sean Bergenheim 1-3 i powerplay och i boxplay kom sedan 2-3 kort därefter när John Nyberg pricksköt in pucken högt på Linköpings burväktare.

Sanslös vändning

Sedan följde en mäktig press från hemmalaget, men det såg länge ut som om laget skulle komma till korta. Då 27 sekunder innan slutsignalen löd rakade Joel Lundqvist in 3-3 på en retur och den sanslösa vändningen var ett faktum.

Där tog dock jublet slut för Frölunda som fick se sig besegrade i straffläggningen efter att Broc Little och Marcel Müller nätat. I och med segern tog östgötarna över andraplatsen från Frölunda.

– Jag är otroligt besviken på hur vi agerar i den tredje perioden, det betalar av sig för Frölunda och det är tre mål efter våra misstag. Vi får med oss två poäng, men det är surt, vi förlorade en poäng, sa en besviken Niklas Persson i C More.

Kommande matcher:

  • Brynäs-Frölunda, Tors 2 mars 19:00
  • Skellefteå-Linköping, Tors 2 mars 19:00