• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

LHC besegrade Brynäs

5 mars 2017 19:35
Efter Match

Linköping fortsätter att visa upp ett imponerande spel på hemmaplan. På söndagen besegrades Brynäs med 3-0 efter mål av Sebastian Karlsson, Jakob Lilja och Emil Sylvegård.


Linköping öppnade bra inför ett välfyllt Saab Arena. Hemmalaget var på tårna och tog kommandot i matchen direkt varpå ett antal chanser skapades under de inledande minuterna.

Efter fyra och en halv minut fick LHC chansen att spela powerplay för första gången i matchen. I numerärt överläge testades David Rautio ordentligt varpå Rautio svarade upp med ett antal fina räddningar.

LHC hade större delen av spelet under periodens första halva innan Brynäs började ta för sig mer och mer. Gästerna stod för en bra avslutande halva av den för akten och hotade mot Jacob Johanssons målbur ett antal gånger utan att hitta nätet.

I den andra perioden lyckades LHC tillslut att spräcka nollan. I powerplay kombinationsspelade Mathis- och Ken Andre Olimb så pass väl att det öppnade upp ett fint läge för Sebastian Karlsson som utnyttjade läget och gav hemmalaget ledningen.

Brynäs hade därefter en bra period i matchen där de skapade ett antal bra chanser som Jacob Johansson räddade.

Mot slutet av perioden var LHC nära att utöka ledningen ett par gånger om, främst genom Jakob Lilja som skapade bra chanser mot förre lagkamraten Rautio.

Inledningen av den tredje perioden var väldigt böljande och innehöll chanser för båda lagen. Bland annat stod Broc Little för ett par soloräder som sånär resulterade i mål.

Det dröjde till femton minuter in i perioden innan nästa mål i matchen föll. I boxplay bröt LHC pucken varpå Jakob Lilja satte iväg i ett friläge, gjorde ner Rautio och satte dit sitt elfte mål för säsongen.

Brynäs fick i slutskedet av perioden spela powerplay två gånger om och pressade på ordentligt. Men LHC höll undan och kunde i slutskedet punktera matchen när Emil Sylvegård gjorde 3-0 i tom målbur.