• Huvudsponsorer

Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Tis 28 Feb  (1 match)
Tor 02 Mar  (1 match)
Sön 05 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 18 Mar  (1 match)
Mån 20 Mar  (1 match)
Ons 22 Mar  (1 match)
Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

LHC besegrade Brynäs

5 mars 2017 19:35
Efter Match

Linköping fortsätter att visa upp ett imponerande spel på hemmaplan. På söndagen besegrades Brynäs med 3-0 efter mål av Sebastian Karlsson, Jakob Lilja och Emil Sylvegård.


Linköping öppnade bra inför ett välfyllt Saab Arena. Hemmalaget var på tårna och tog kommandot i matchen direkt varpå ett antal chanser skapades under de inledande minuterna.

Efter fyra och en halv minut fick LHC chansen att spela powerplay för första gången i matchen. I numerärt överläge testades David Rautio ordentligt varpå Rautio svarade upp med ett antal fina räddningar.

LHC hade större delen av spelet under periodens första halva innan Brynäs började ta för sig mer och mer. Gästerna stod för en bra avslutande halva av den för akten och hotade mot Jacob Johanssons målbur ett antal gånger utan att hitta nätet.

I den andra perioden lyckades LHC tillslut att spräcka nollan. I powerplay kombinationsspelade Mathis- och Ken Andre Olimb så pass väl att det öppnade upp ett fint läge för Sebastian Karlsson som utnyttjade läget och gav hemmalaget ledningen.

Brynäs hade därefter en bra period i matchen där de skapade ett antal bra chanser som Jacob Johansson räddade.

Mot slutet av perioden var LHC nära att utöka ledningen ett par gånger om, främst genom Jakob Lilja som skapade bra chanser mot förre lagkamraten Rautio.

Inledningen av den tredje perioden var väldigt böljande och innehöll chanser för båda lagen. Bland annat stod Broc Little för ett par soloräder som sånär resulterade i mål.

Det dröjde till femton minuter in i perioden innan nästa mål i matchen föll. I boxplay bröt LHC pucken varpå Jakob Lilja satte iväg i ett friläge, gjorde ner Rautio och satte dit sitt elfte mål för säsongen.

Brynäs fick i slutskedet av perioden spela powerplay två gånger om och pressade på ordentligt. Men LHC höll undan och kunde i slutskedet punktera matchen när Emil Sylvegård gjorde 3-0 i tom målbur.