• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Linköping
LHC

LHC vann efter sent avgörande

7 mars 2017 21:40
Efter Match

Det blev en rafflande avslutning på matchen i Vida Arena. LHC låg under med 2-1 med fem minuter kvar på klockan, men lyckades vända till vinst med 3-2.


Linköping öppnade bra i den tuffa bortamatchen mot Växjö Lakers. Tidigt skapade Cluben ett par goda möjligheter mot Växjö-målvakten Joacim Eriksson, som svarade upp med ett par bra räddningar.

Växjö skapade även de ett par bra möjligheter men Marcus Högberg spelade bra mellan stolparna och fredade målet under inledningen av matchen.

Linköping fick chansen att spela powerplay två gånger om i inledningen av matchen men lyckades inte kapitalisera på de övertag som de fick.

I inledningen av den andra perioden small det per omgående. Redan efter fjorton sekunder tog Växjö ledningen i matchen när en puck studsade ut till Linus Fröberg som hittade en lucka bakom Marcus Högberg.

Växjö fick stor energi av sitt ledningsmål och hade därefter taktpinnen. Efter sex och en halv minut utökades ledningen till 2-0 genom Dennis Everberg, som oblygt klev rakt in framför mål och vispade upp pucken bakom Högberg.

Hemmalaget hade en bra period och skapade ett flertal bra chanser men Marcus Högberg visade upp ett stort målvaktsspel och såg till att LHC alltjämt var med i matchen.

Med fyra minuter kvar av perioden fick LHC spela powerplay igen. Där lyckades LHC kapitalisera när Anssi Salmela krutade in reduceringspucken med ett slagskott.

Linköping fick spela boxplay tidigt i den tredje perioden, ett underläge som de lyckades klara av. Växjö hade alltjämt trycket efter överläget men LHC kom tillbaka och åt sig in i matchen igen.

LHC fick emellertid inte riktigt grepp om Växjö och skapade inte de riktigt heta målchanserna. Men med sju minuter kvar av ordinarie speltid kom möjligheten när ännu ett powerplay uppenbarade sig.

I powerplay drog Växjö på sig ytterligare en utvisning varpå LHC fick spela fem mot tre. Där kvitterade LHC genom Broc Little, som fick en fri yta och skickade in sitt artonde mål för säsongen.

Med en minut kvar tog också LHC ledningen i matchen när Garrett Roe styrde in ett skott från Niclas Lundgren.

I och med vinsten är LHC kvar på andraplats i tabellen inför den sista omgången.