• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

Pathrik Westerholm, David Rautio ledde Brynäs till semifinal

28 mars 2017 21:22
#BIFLHC

Det var jämnt i en period, men i den andra gjorde Brynäs fyra mål på Linköping och avancemanget var klart. Två av hjältarna var David Rautio, som höll sin tredje nolla i matchserien, och Pathrik Westerholm som gjorde fyra poäng.


Förutsättningarna inför den sjätte kvartsfinalen mellan Brynäs och Linköping var enkla. En seger för hemmalaget och avancemang till semifinal skulle vara klart, en förlust och vi skulle bjudas på en helt avgörande match i Linköping.

Med semifinaldrömmar i huvudena var det hemmalaget som inledde matchen starkast och Oskar Lindblom var en hårsmån från att raka in 1-0 bakom Högberg, men pucken gick tätt utanför. Ju längre perioden led åt sig gästerna in i matchen, avslutade akten klart bäst och vann skotten med 13-8. Några mål - det bjöds vi dock inte på.

Den andra perioden var knappt två minuter gammal när första målet föll. Lucas Carlsson sköt ett skott från blålinjen som gick utanför men studsade i sargen bakom mål och hamnade framför detsamma. Väl där stod Daniel Paille och lyfte påpassligt in 1-0 i taket för sitt tredje mål på de två senaste matcherna.

"Bara att gå för det"

Kort därefter hade Linköping ett jätteläge att utjämna men Vilmos Gallos skott tog i stolpen. Istället skulle en gyllene minut i mitten av perioden sätta Brynäs i en drömsits. Först serverade Jesper Jensen kedjekompisen Kevin Clark som hittade luckan mellan benen på Högberg i ett friläge. 49 sekunder senare small det igen när Ponthus Westerholm gjorde 3-0 med ett rappt avslut. Brynäs dominerade matchbilden klart i den andra perioden och även 4-0 skulle komma, målskytt Oskar Lindblom.

– Nu har vi 20 minuter på oss att visa att vi har lite karaktär i truppen, sa Linköpings tränare Dan Tangnes inför den tredje akten. Det gjorde Linköping också inledningsvis, men det stretade emot östgötarna i afton och på Brynäs första skott i perioden kom 5-0 genom Johan Alcén. Innan matchen var slut hann Pathrik Westerholm sätta pricken över i:et fram till 6-0 och sin fjärde poäng för matchen. Värt att notera var att David Rautio motade 27 skott och höll sin tredje nolla (!) i matchserien.

– Nu är det bara att gå för det! Vi har folk som kliver fram när det behövs. Alla har tagit kliv och visar verkligen att vi vill ha det där guldet, sa Brynäs Oskar Lindblom i C More.

I semifinal väntar antingen Frölunda eller Skellefteå. Den matchserien avgörs imorgon i en sjunde match i Scandinavium.