• Huvudsponsorer

Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Söndag Sön 21 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Onsdag Ons 24 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Söndag Sön 4 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Pettersson-Wentzel stängde ner Linköping

16 november 2017 21:34
#LHCHV71

Det var en underhållande match vi bjöds på mellan Linköping och HV71 från Saab Arena. Hemmalaget hölls tillbaka av gästernas burväktare Fredrik Pettersson-Wentzel som fick ikläda sig rollen som hjälte när HV71 straffvann.


Det första mötet i back-to-back mellan rivalerna Linköping och HV71 startades bäst av gästerna - som var revanschsugna - efter att blivit nollat i säsongens första möte mellan lagen. I mitten av perioden skulle dock hemmalaget ta ledningen när Derek Roy hittade Amdrew Gordon som tryckte sig igenom och lyfte in pucken i taket. Resten av perioden dominerades av hemmalaget som till slutt van skotten i perioden med 17-7 men inte fick in någon mer puck bakom Fredrik Pettersson-Wentzel.

I den andra perioden skulle till slut HV71 få hål på "Monstret" Gustavsson. Detta efter att målvakten och backen Adam Ginning missförstått varandra bakom kassen och David Gustafsson fått fritt läge framför mål - ett läge han förvaltade på bästa sätt. Senare i perioden drog Andrew Gordon på sig ett matchstraff efter en huvudtackling, vilket gör att han missar morgondagens möte. Det långa powerplay-spelet lyckades gästerna inte förvalta.

Galen räddning i förlängningen

I den tredje perioden hade framförallt Linköping lägen att ta alla tre poäng men en storspelande Fredrik Pettersson-Wentzel såg till att det till slut skulle avgöras på straffar. Detta efter att med bara sekunder kvar av förlängningen stått för en helt otrolig räddning på Kristian Näkyväs avslut framför mål. I den efterföljande straffläggningen nekade P-W alla tre straffskyttar i hemmalaget medan både Mattias Tedenby och Martin Thörnberg målade.

– Jag tycker inte vi kommer upp som vi vill göra idag, men vi lyckas vinna i alla fall, sa matchvinnaren Pettersson-Wentzel i C More.