• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Mora
MIK

Jacob Johansson nollade Mora i galen målvaktsmatch

23 november 2017 21:16
#LHCMIK

Jacob Johansson och Christian Engstrand bjöd publiken i Saab Arena på en fantastisk målvaktsmatch där vassa räddningar avlöste varandra. Till slut fick dock Engstrand kapitulera och Johanssons nolla gav Linköping tre poäng.


Linköping med bröderna Ken Andre och Mathis Olimb i spetsen inledde mötet med formstarka Mora bäst. Hemmalaget hade i den första perioden två avslut i kryssribban, det ena från just Ken Andre Olimb men turen grinade östgötarna i ansiktet de första tjugo minuterna. Mora skapade även dem en hel del chanser där Emil Aronssons straff det främsta läget, men Jacob Johansson i hemmakassen såg till att det var mållöst efter en period.

I den andra akten skulle vi få se en otrolig scenförändring och det var Dalaklubben som styrde och ställde på isen. Ett tag hade gästerna 8-0 i skott på mål och Jacob Lagacé prickade målramen i lagets press på ett ledningsmål. Det skulle dock inte komma några mål i den andra perioden heller.

– De får ett tidigt powerplay och får energi av det. Vi är inte tillräckligt noggranna helt enkelt. Det kommer att bli betydligt bättre i tredje, lovade Linköpings kapten Niklas Persson i C More.

Mathis Olimb målskytt

Persson höll vad han lovade och Linköping skulle spräcka målnollan i matchen och visst var det en Olimb som klev fram för östgötarna. På duktige Christian Engstrands retur kunde Mathis skicka in det förlösande 1-0-målet för Linköping. Det visade sig bli det enda målet i matchen mellan två fantastiska målvakter. Jacob Johansson höll alltså nollan för första gången under säsongen och bröt med det sin gamla klubb Moras tre matcher långa segersvit.

– Det blev lite extra roligt att göra det mot gamla laget. Det var en väldigt skiftande matchbild men vi krigar på bra i boxen och det blir inte så farligt ändå, sa matchhjälte Jacob Johansson i C More.