• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Linköping
LHC

Frölunda för starka för Linköping - igen

25 november 2017 17:27
#FHCLHC

Frölunda fortsätter att ha väldigt lätt mot Linköping. Idag kom säsongens tredje vinst mot östgötarna och totalt fjärde i rad i SHL efter att bland annat lagets powerplay varit sylvasst.


Frölunda som haft lätt mot Linköping den senaste tiden skulle också göra matchens första mål på lördagen och långa stunder dominera under den första perioden. I numerärt underläge bombade Simon Hjalmarsson in 1-0 i krysset mot sin gamla klubb från blålinjen. Hemmalaget hade bud på fler mål, sköt 16 skott i perioden, men nekades av bland annat målramen. Det gjorde även Jakob Lilja som träffade överliggaren för Linköpings bästa chans.

– Det är inte ofta de där går in. Det är kul att få göra mål, det har varit lite stolpe ut för mig. Det ser riktigt bra ut, men vi måste vara ödmjuka och inte fuska i hemjobbet, sa Frölundas Simon Hjalmarsson i C More.

Även i den andra perioden var det hemmalaget som dikterade tempot i matchen och det skulle ge resultat på nytt. Denna gång föll målet i powerplay där Victor Olofssons fruktade slagskott satt som en smäck i taket för 2-0. Linköping hade kort därefter ett nytt skott i målramen men närmare än så kom östgötarna inte ett mål i period två.

Två mål från Hjalmarsson

I den tredje perioden skulle östgötarna till slut få en puck förbi Johan Gustafsson när Jimmy Andersson styrde in Kristian Näkyväs avslut. Dessförinnan hade dock Frölunda gjort 3-0 när Lias Andersson rakat in Ryan Lasch fina passning förbi Johansson i LHC:s kasse. Under slutminuterna skulle först Simon Hjalmarsson göra sitt andra för kvällen innan Jonathan SIgalet fastställde slutresultatet 5-1 efter en magisk passning från Lias Andersson. Segern för Frölunda innebär att laget nu har tagit fyra raka vinster mot östgötarna i SHL, tre den här säsongen och den sista matchen mellan lagen i fjol.

– De är piggare, rappare och vinner välförtjänt, konstaterade en besviken Dan Tangnes i C More.