• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Gustavsson stängde ner Skellefteå - höll nollan

30 november 2017 21:30
#LHCSKE

Linköpings uppåtgående formkurva går vidare - mot Skellefteå murade östgötarna igen bakåt samtidigt som Daniel Olsson-Trkulja och Derek Roy avgjorde.


Det var Linköping som tidigt tog kommandot om hemmamötet med Skellefteå. Östgötarna, som jagade återupprättelse efter helgens klara nederlag, fick till långa anfall och satte även Joni Ortio på prov. Med sju minuter spelat fick Derek Roy i en omställning fram pucken till Daniel Olsson-Trkulja, som fri med målvakten lyfte in ledningen.

Linköping fortsatte sedan att styra spelet, men var nära att straffas bakåt när Joakim Lindström fiskade upp en misslyckad rensning. Närmast ett mål var däremot hemmalagets Olle Lycksell. Den unge talangen serverades en fin passning mitt framför öppet nät, men en fenomenal räddning av Ortio satte stopp.

Tangnes: "Vi krigar riktigt bra"

I mittenakten skulle Skellefteå ta över rejält, något som resulterade i hela 5-17 i skott på mål. Och visst hade gästerna flera vassa kvitteringslägen. Jonas Gustavsson och Linköping sattes under hård press i boxplay, men det var ändå östgötarna som hade de största chanserna. Bland annat var lagkaptenen Niklas Persson igenom i ett friläge som den fortsatt storspelande Ortio stod i vägen för.

Efter att ha bombarderats under stora delar av andra kunde Linköping flytta fram spelet i slutperioden. I alla fall en början, för efterhand vred Skellefteå åt sitt offensiva grepp. En omutlig Jonas Gustavsson stängde dock igen sin målbur och med 18.40 på matchuret skickade Derek Roy avgörande 2-0 i öppet nät. Det blev också segersiffrorna för Linköping, som nu har sju vinster på sina nio senaste matcher.

– Jag tycker att vi krigar riktigt bra över 60 minuter. Det är en match som har olika skepnader. Den sista perioden spelar vi av bra, vi är jättenöjda med prestationen, berömde tränaren Dan Tangnes i intervju med C More.