• Huvudsponsorer

Söndag Sön 11 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Torsdag Tor 15 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 17 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Idag 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Ljungh avgjorde sent för Djurgården

24 februari 2018 17:57
#DIFLHC

Det stod och vägde in i det sista när Djurgården och Linköping gjorde upp om poängen på Hovet. 1-1 med bara minuten kvar att spela, då Markus Ljungh klev fram och satte 2-1 i powerplay. Det kryddades sedan av Patrik Lundh med 3-1 i öppen kasse.


Djurgården hade ett övertag i den första perioden. Skotten stannade vid 12-3 och stockholmarna fick med sig ett mål. Det kom till efter en blixtsnabb spelvändning signerad Axel Jonsson-Fjällby och bröderna Davidsson, där Marcus var den som avslutade. Skottet satt snyggt och otagbart i krysset bakom Jonas Gustavsson.

– Grymt kul, skönt att det är igång igen. Jag försökte vänta ut målvakten vid målet, skönt att den sitter. Jag tycker att vi direkt sätter fart och prägel på matchen, sa Djurgårdens målskytt till C More.

I andra höjde sig Linköping och nu var det gästerna som hade de flesta heta chanserna. Det vara kalabalik framför Adam Reideborn flera gånger, och kvitteringen kom till slut. Andrew Gordon rundade kassen och lade in 1-1 när Reideborn inte hann över i sidled.

Små marginaler avgjorde

Fortsatt väldigt jämnt och ovisst i tredje där båda lagen hade möjligheter att näta. Ett avgörande kom, men det dröjde ett bra tag. Djurgården fick med två minuter kvar chansen i numerärt överläge och tog den. Markus Ljungh direktsköt in 2-1 med en minut kvar att spela.

Linköping chansade med uttagen målvakt därefter och då kunde Patrik Lundh göra 3-1 i öppen kasse.

– Det känns som att vi har en tro på allt vi gör i gruppen. Men idag är det en jämn match och då avgörs det ofta i powerplay. Det finns lite att förbättra till nästa match, sammanfattade Ljungh till C More efteråt.

– De sista 40 minuterna spelar vi bra och behöver utnyttja det powerplay vi får med sex minuter kvar. Istället ger vi dem chansen med två minuter kvar, sa Dan Tangnes, en besviken Linköpingstränare.