• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Hockeygymnasiet Dam

Hos oss på ishockeygymnasiet i Linköping har samtliga instruktörer slutfört Svenska Ishockeyförbundets högsta tränarutbildning, Elittränarutbildningen eller motsvarande utbildning. Vi strävar alltid efter att söka nya kunskaper och ser det som en självklarhet att alltid ta del av de utbildningar och nyheter som presenteras gällande spelarutveckling, såväl nationellt som internationellt.

Instruktörer 2017/18

Istränare; Madeleine Östling (Coach för LHC Dam)

Fystränare; Lars Thörnholm (För mer information, se LHC Academy – Instruktörer)

Studier och träning

Eleverna vid ett ishockeygymnasium studerar ett treårigt utbildningsprogram vid Fria Läroverken i Linköping som är ett av fyra NIU-gymnasier i Sverige för tjejer. De program som eleverna brukar kunna välja mellan är: Barn och fritids-, Samhälls-, Ekonomi-, Teknik- samt det Naturvetenskapliga programmet. För att ta del av årets program, läs på hemsidan för Fria Läroverken i Linköping.

Genom hockeygymnasiet och då under dagtid, vanligtvis förmiddagar, tränar du tre pass per vecka varav två ispass. I skolan läser du de teoretiska kurserna Tränings- och tävlingslära 1 och 2. Utbildningen fokuserar på avancerad teknisk och taktisk utveckling inom din idrott. På kvällstid med LHC-laget kombineras isträningar med fysträning som under säsong är i snitt fyra tillfällen per vecka, därtill kommer egen träning. Totalt ligger träningsdosen på 7 träningar per vecka samt match på helgen.

År 1, 2 och 3 erbjuds spelaren minst plats i LHC:s träningsgrupp för Damjunior Elit. Målet är att Spelaren under studietiden dels skall erbjudas träning med LHC:s Damlag och slutligen ta en plats i ordinarie laguppställning i SDHL. Matchspel kan ske i annat lag än i Damjunior Elit, dock inom LHC:s verksamhet.

I Linköping arbetar vi hårt med att eleverna ska trivas, känna sig trygga och uppleva en gynnsam studiesituation. För att bo, studera och träna på annan ort krävs vilja, ambition och självdisciplin. Boende och matfrågor är mycket viktiga inslag och har stor betydelse för trivsel och idrottslig utveckling. Vi strävar efter att eleverna ska bo nära ishallarna (2-10 min med cykel). Vi har även ambition att ”inflyttade” spelare ska erbjudas en värdfamilj som hjälper oss att få spelarna att
känna sig trygga och välkomna till en ny miljö.

Ansökan och antagning

Målgrupp för ishockeygymnasierna är sistaårs grundskoletjejer, det vill säga elever som ska sluta grundskolan och börja studera på gymnasienivå. Vi lägger stor vikt vid spelarnas attityd och karaktär under antagningen. Vi anser att det är grunden för en positiv utveckling. 

Ansökan till ishockeygymnasiet i Linköping skall göras interaktivt via Svenska Ishockeyförbundet, senast den 1 december före aktuellt läsår.  Ansökningsinformation finner du på www.swehockey.se. 

Välkommen med Din ansökan! 

OBS! För att få kombinera din specialidrott med gymnasiestudier är första kravet att du har ett slutbetyg som berättigar dig till en plats på önskad studieväg. För att studera på ett ishockeygymnasium utanför kommunen fordras dessutom att hemkommunen beviljar interkommunalt bidrag för studier på annan ort. Kommunernas inställning till detta varierar.

Linköping HC bedriver ett så kallat NIU-gymnasium (Nationellt godkänd idrottsutbildning, den högst rankade) auktoriserat av Svenska Ishockeyförbundet. Ishockeygymnasiet är en mycket viktig del av LHC:s elitverksamhet. 

För oss i LHC är följande nyckelord viktiga: Goda vanor, Hög arbetsmoral, Målmedvetenhet, Ständig utveckling och Proffsighet.

Skolfrågor ishockeygymnasiet
Kim Martin Hasson
Ansvarig för skolfrågor ur ett LHC-perspektiv
[email protected]
073-962 42 90